Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. Május 03. 06:34, hétfő | Bulvár
Forrás: mti

Egy japán animációs film megelőzte a Mortal Kombat akciófilmet

Egy japán animációs film megelőzte a Mortal Kombat akciófilmet

Egy japán animációs film megelőzte a Mortal Kombat akciófilmet az észak-amerikai kasszasikerlistán.

Az emberevő démonokkal küzdő árva fiúról szóló Kimecu no Jaiba - Mugen no Densa (angol címe Demon Slayer) című animé egy Japánban rendkívül népszerű manga- és tévés animesorozat nyomán készült. Iparági becslések szerint a hétvégén 6,4 millió dollárt forgalmazott az észak-amerikai mozikban - adta hírül a variety.com filmes portál.

A Simon McQuid rendezésében forgatott Mortal Kombat című akciófilm egy hete még meg tudta előzni a japán produkciót a kasszasikerlistán, most azonban a második helyre szorult 6,2 millió dolláros jegybevételével Észak-Amerikában.

A Demon Slayer egy héttel ezelőtti bemutatása óta 34,1 millió dollárt forgalmazott az Egyesült Államokban és Kanadában.

A nemzetközi piacokon és Japánban is kasszasikerlista rekordot döntött: Japánban 368 millió dolláros jegybevételével minden idők legnagyobb kasszasikere lett. A film globális bevétele már 440 millió dollár (132 milliárd forint) fölött jár.

Az észak-amerikai kasszasikerlista harmadik helyére a Godzilla Kong ellen című akció sci-fi futott be 2,7 millió dolláros jegyeladással. Az öt hete játszott filmre Amerikában több mint 90 millió dollárért (27 milliárd forint) váltottak jegyet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára