Városlista
2024. június 18, kedd - Levente

Hírek

2013. Január 16. 05:00, szerda | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Ekcémát és asztmát okozhatnak a gyorsételek

Ekcémát és asztmát okozhatnak a gyorsételek

A heti háromszori gyorsétel fogyasztása asztmához és ekcémához vezethet gyerekeknél - mutatott rá egy új tanulmány, amelyről a Fox News számol be. A szakemberek attól tartanak, hogy a sok telített zsír csökkenti a gyerekek immunrendszerének ellenálló képességét.

A tanulmány, amelybe több mint 50 országot vontak be, azt találta, hogy azoknak a tizenéveseknek, akik hamburgert vagy ahhoz hasonló gyorsételt fogyasztottak egy héten legalább háromszor, 39 százalékkal nagyobb volt az esélyük az asztma kialakulására, mint társaiknak. A fiatalabbaknál ugyanez 27 százalékkal növelte meg a rizikófaktort.

Azonban a heti háromszori gyümölcs és/vagy zöldségfogyasztás 14 százalékkal csökkentette a kockázatot a fiatalabbaknál és 11 százalékkal a tizenéveseknél.

Az új-zélandi Auckland Egyetem kutatói a tanulmány keretében 181 ezer 6-7, valamint 319 ezer 13-14 éves korú gyermek étkezési szokásait vették szemügyre. A tanulmány szerzői ugyanakkor felhívják a figyelmet, hogy eredményeik nem bizonyítanak ok-okozati összefüggést.

Címkék: életmód

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 17. 13:05, hétfő | Életmód

Nem szabad etetni a vízimadarakat

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) arra kéri a lakosságot, hogy sehol, semmivel ne etessék a vízimadarakat.

2024. Június 16. 10:29, vasárnap | Életmód

A Semmelweis kapta a legjobb játékfilmnek járó díjat a MOZ.GO Magyar Mozgókép Fesztiválon Veszprémben

A Semmelweis kapta a legjobb játékfilmnek járó díjat, a legjobb rendező pedig a film alkotója, Koltai Lajos lett a Veszprémben rendezett MOZ.GO filmfesztiválon.

2024. Június 16. 10:24, vasárnap | Életmód

Már több mint 650 ezren regisztráltak a Gondosóra programra

A Gondosóra programra eddig már több mint 650 ezren regisztráltak, azaz mára minden harmadik 65 év feletti honfitársunk gondosóra-felhasználó - közölte a miniszterelnök főtanácsadója vasárnap a Facebook-oldalán.