Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2014. Július 03. 16:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Lajos László Viktor

Elektronikus zene a Kalandparton

Elektronikus zene a Kalandparton

Szombat este első alkalommal lép fel Makón különleges hangzásvilágával a Vidóczy Electric Project, a zenekar vezetőjével Vidóczy-Lövey Jánossal és Erdész Viktorral, a zenekar egyik billentyűsével beszélgettünk.

Első alkalommal rendezik meg Makón aMaros-Part szerelmeseinek napját a Kaland-Parton, ennek alkalmából pedig ingyenes koncerttel várja az érdeklődőket. Ennek kapcsán beszélgettünk a Vidóczy Electric Project vezetőjével Vidóczy-Lövey Jánossal és a zenekar egyik billentyűsével, Erdész Viktorral.

Milyen zenét játszotok?

Elektroakusztikus zenét, azon belül pedig nagyon változatos, van benne ambient, drum ’N’ bass, szintipop, dubstep, van progresszív rockzenénk is, sokan emiatt nem is tudják behatárolni, mit játszunk. Hatással van ránk az afrikai zene, a kínai zene, az indiai zene is. A dobosunk is sokféle stílusban tud játszani, az énekesünk pedig eredetileg áriákat énekelt, aztán bekerült a szintipopos zenei világba, ami nagyon távol van az eredeti tanulmányaitól.

Hogyan áll fel a zenekar?

Három billentyűsünk van és egy akusztikus dob. A zenekar vezetője, aki egyben szerző is, Vidóczy-Lövey János mellett Erdész Viktor is szintetizátoron zenél, valamint egy számban gitározik és vokálozik is, Csordás Mónika pedig szintén billentyűs, valamint néhány számban énekel is, a negyedik tag, Szegény István pedig dobol.

Melyik együttesek zenéi állnak közel a stílusotokhoz?

Erre azt szoktam mondani, hogy Jean Michel Jarre, Kraftwerk, Vangelis, Depeche, Klaus Schulze, Prodigy. Ők a szerzők, akik nagyon nagy hatással voltak ránk.

Mióta működik a zenekar?

2012 decemberében kezdtük el, első koncertünk idén május 29-én adtuk a szegedi IH-ban, ami egyben lemezbemutató koncert is volt. A makói lesz a harmadik fellépésünk, legutóbb a Rongy Kocsmában voltunk június 26-án, az volt a főpróba a mostani előadásra. A lemezünket 100 példányban adtuk ki, meg lehet majd őket venni a koncert helyszínén is.

Mennyi rajongója van ennek a stílusnak hazánkban?

Az elektronikus zenének sok rajongója van itt is, kicsit rétegzene is az, amit játszunk. Akik szeretik ezt a stílust, csak sajnos ezek az emberek el vannak tűnve, be vannak fásulva. Az a célunk, hogy egy olyan kultúrát hozzunk be Magyarországra, ami nem úgy jött be, ahogy kellett volna. Az elektronikus zene sokaknak csak annyit mond, hogy tucc-tucc diszkózene vagy lagzizene. Nem annyira elismert műfaj, annak ellenére, hogy már 1953 óta létezik.

A zenekarról tovább információt ahttp://vep.freewb.hu/oldalon lehet találni, valamint a Facebookon ezen a linken.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 05:03, szombat | Külföld

Hetekig eltarthat a helyreállítás a Houstont sújtó vihar után, tovább kutatnak áldozatok után is

Hetekig is eltarthat az áramszolgáltatás helyreállítása a hurrikánerejű viharok sújtotta Houston egyes részein, és változatlanul zajlik a károk felmérése, valamint a kutatás további áldozatok után - közölték a texasi nagyváros ható

2024. Május 17. 20:58, péntek | Külföld

Ukrajnai háború - Orosz védelmi minisztérium: 12 harkivi települést foglalt el a héten az orosz hadsereg

Tizenkét települést fogalt el a harkivi és egyet a donyecki régióban Ukrajnában a héten az orosz hadsereg - közölte pénteken az orosz védelmi minisztérium.

2024. Május 17. 19:25, péntek | Belföld

Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban a Vodafone folyamatos hálózatfejlesztésének köszönhetően

A szolgáltató országos hálózatfejlesztési programja újabb mérföldkőhöz érkezett.

2024. Május 17. 18:41, péntek | Belföld

GVH: számos ponton módosít a Viber hatósági eljárás miatt

Számos ponton módosít a Viber internetalapú üzenetküldő szolgáltatás a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárásának köszönhetően - közölte a hatóság pénteken az MTI-vel