Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2013. Október 19. 05:00, szombat | Életmód
Forrás: orientpress

Elhízást okozhat a bélbaktérium

Elhízást okozhat a bélbaktérium

Azoknak, akiknek a belében kevesebb a kulcsfontosságú „jó baktérium”, hajlamosabbak az elhízásra és az ezzel összefüggésben álló betegségekre, mint a diabétesz, a szívbetegségek és a koleszterinporblémák - írja a Fox News.

Az eredmények új megoldást kínálhatnak a világszerte terjedő elhízási járványra. Jelen kutatás keretében 169 elhízott és 123 nem elhízott személy bélbaktériumát hasonlították össze. „Meg tudtuk különböztetni a két csoportot bélflórája alapján. Voltak, akiknek gazdagabb volt a bélbaktérium fajok száma a szervezetében, még másoknak ez jóval alacsonyabb volt” - mondta Jeroen Raes, a Flamand Biotechnológiai Intézet munkatársa.

A minták 23 százaléka mutatott alacsony bakteriális gazdagságot. Az is kiderült, hogy ők nagyobb valószínűséggel híztak el, mint azon társaik, akik gazdagok voltak „jó baktériumokban”. Ahhoz, hogy messzemenő következtetéseket vonjanak le azonban még további vizsgálatokra van szükség az előzetes eredmények alapján.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 15:41, hétfő | Életmód

Bizonyos elektromos rollerekre is biztosítást kell kötni hamarosan

Bővül azoknak a járműveknek a köre július 16-tól, amelyekre kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást kell kötni - hívta fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) hétfői közleményében.

2024. Május 12. 08:59, vasárnap | Életmód

Kálid Artúr kapta a Szabadtéri Színházak Szövetségének díját

A Szabadtéri Színházak Szövetsége Kálid Artúr színművésznek ítélte oda idén a Gedeon József Amfiteátrum-díjat:

2024. Május 12. 08:54, vasárnap | Életmód

Krausz Ferenc: Magyarországon vannak olyan projektek, amelyekkel világszínvonalú eredményeket lehet elérni

Magyarországon vannak olyan projektek, amelyekkel hazánkban is legalább olyan esélyekkel lehet világszínvonalú eredményeket elérni, mint külföldön

2024. Május 11. 07:02, szombat | Életmód

EU20 - Koncertek, futóverseny, családi programok az évfordulón

Egész napos fesztivállal, benne futóversennyel, koncertekkel, családi programokkal várják a közönséget május 12-én a fővárosi Szabadság téren Magyarország EU-csatlakozásának 20. évfordulója alkalmából.