Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2019. Május 07. 05:02, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Elkezdődött a 16 éves unokahúgát megfojtó és elásó férfi pere Zalaegerszegen

Elkezdődött a 16 éves unokahúgát megfojtó és elásó férfi pere Zalaegerszegen

A Zalaegerszegi Törvényszéken hétfőn elkezdődött a tárgyalása annak a férfinak, aki a vád szerint tizenkét évvel ezelőtt megfojtotta, majd elásta unokahúgát, akinek a holttestére csak tavaly bukkantak rá.

A vádlott a tárgyaláson tagadta, hogy szexuális viszonya lett volna a 16 éves lánnyal.
A vádirat szerint az egyik zalai kistelepülésen élő férfi szexuális viszonyt folytatott 16 éves unokahúgával, akinek cserében pénzt és cigarettát adott. 2007 májusában összevesztek, majd a férfi zsinórral megfojtotta a lányt, a holttestet pedig anyja házának pincéjében elásta.

A törvényszék MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a férfi hétfőn azt mondta: a lány azon a reggelen valóban meglátogatta, pénzt kért tőle, de nem kapott, így hamarosan távozott. Este viszont ismét megjelent nála, még több pénzt kért; ekkor szólalkoztak össze, és a lány öngyilkossággal is fenyegetőzött - mondta.

A férfi azt állította, unokahúga folyamatosan becsmérelte őt, ezért fojtotta meg őt. Korábbi vallomásaival ellentétben azt a bíróság előtt már tagadta, hogy bármikor is szexuális kapcsolatot létesített volna a lánnyal.

Az első tárgyalási napon a törvényszék meghallgatta a lány szüleit és egykori osztálytársait, valamint igazságügyi szakértők véleményét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során