Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2021. Január 12. 15:04, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Elkezdődött a Moderna vakcinájának európai kiszállítása

Elkezdődött a Moderna vakcinájának európai kiszállítása

Elkezdődött a Moderna amerikai gyógyszergyár koronavírus elleni vakcinájának európai kiszállítása - közölte hétfőn a vállalat.

A friss sajtóközlemény szerint a világ egyik vezető logisztikai társaságának számító Kühne + Nagel juttatja el az Európai Unió és az Európai Gazdasági Térség országaiba az oltóanyagot.

Dan Staner, a cég európai, közel-keleti és afrikai régióért felelős elnökhelyettese hangsúlyozta: "Fontos mérföldkőhöz érkeztünk el, s büszkék vagyunk arra a szerepre, amelyet a Moderna vakcinája betölt a járvány elleni küzdelemben Európában".

"Az oltóanyag európai szétosztása az elmúlt tíz év egyik legnagyobb logisztikai feladata lesz, amelyet a Modernának meg kell oldania. (...) Rendkívül hálás vagyok az összes partnerünknek, a beszállítóinknak és az Európai Bizottságnak a megkapott segítségért és támogatásért" - írta.

A Moderna vakcinájának forgalmazását január 6-án engedélyezte az Európai Bizottság az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) ajánlása alapján.

A vállalat legalább 600 millió adag védőoltást állít elő 2021-ben, 100 millió adaggal többet, mint amennyit korábban tervezett.

Címkék: moderna, oltás, vakcina

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.

2024. Április 30. 13:36, kedd | Belföld

1,7 százalékkal nőtt a GDP

A bruttó hazai termék (GDP), a gazdaság teljesítménye 2024 első negyedévében 1,7 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden első becslése alapján.

2024. Április 30. 08:30, kedd | Belföld

MÁV-Volán: május 1-jén ünnepnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok

Május elsején a vonatok az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek, másnap már a megszokott munkanapi menetrend érvényes - tudatta a MÁV Zrt. kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 08:28, kedd | Belföld

Maruzsa Zoltán: cél a köznevelés digitalizációja

A kormány ebben a ciklusban a magyar köznevelés digitalizációját tűzte ki célul - jelentette ki a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára hétfőn Szolnokon.