Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2014. Október 17. 13:25, péntek | Helyi
Forrás: Lajos László Viktor

Fáklyás Lovas és Fogatfelvonulás Makón

Fáklyás Lovas és Fogatfelvonulás Makón

Már nyolcadik alkalommal rendezik meg október 23-án a hagyományossá vált fáklyás, lovas és fogatfelvonulást Makón, ezzel kapcsolatban kérdeztük az esemény főszervezőjét, dr. Széll Tamást.

- Idén már nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre, ez a fáklyás, lovas, fogatfelvonulás az 56-os forradalom emlékének adózva. - mondta dr. Széll Tamás, az esemény főszervezője. - Az utóbbi időben 25 fogat, körülbelül ugyanannyi hátasló vesz részt a felvonuláson, az évek során szépen fokozatosan szaporodott a számuk.

- Úgy gondolom, hogy ez a leglátogatottabb városi rendezvény, az 56-os megemlékezéseket, de talán a többi történelmi megemlékezést is figyelembe véve, mert minimum 6-800 fő részt szokott venni a főtéren a beszédnél, amikor odaérünk.

A menet a Királyhegyesi út és a Wekerle utca sarkáról indul majd háromnegyed hattól, majd a Tulipán utca - Erdélyi p. utca - Hajnal utca - Kazinczy utca - Rákóczi utca - Hunyadi utca - Főtér - Szegedi utca - Szent János tér - Teleki L. utca, József Attila utca útvonal halad tovább a Csanádi Vezér térig, ahol 18.45-től megemlékezést tartanak a Kopjafánál, beszédet fog tartani dr. Kiss Attila, a Sándor Móric Lovasegyesület elnöke.

- Elsősorban csanádpalotaiak és makóiak alkotják majd a felvonuló csapatot, de Kiszomborról, Marosleléről és Apátfalváról is szoktak jönni páran. - emelte ki a főszervező.

Az útvonal mentén és a megemlékezés helyszínén is mindenkit szeretettel várnak a rendezők október 23-án este.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 08:16, kedd | Belföld

Újabb két Airbus H225M helikopterrel bővült a Magyar Honvédség flottája

Két újabb H225M típusú helikopter érkezett a Magyar Honvédséghez az Airbus Helicopters franciaországi gyártóközpontjából

2024. Május 14. 08:14, kedd | Külföld

Eurobarométer: a fiatalok 64 százaléka szavazni kíván a közelgő európai parlamenti választásokon

Az európai fiatalok 64 százaléka szavazni kíván a június 6. és 9. közötti európai parlamenti választásokon, a megkérdezett fiatalok 38 százalékának véleménye szerint a szavazás a leghatékonyabb módszer a véleménynyilvánításra

2024. Május 14. 08:13, kedd | Belföld

Köznevelési főosztályvezető: 579 ezer notebookot kapnak a diákok és pedagógusok jövő decemberig

Jövő decemberig összesen 524 ezer személyes használatú, oktatási célt szolgáló notebook kerül a diákokhoz és 55 ezer a pedagógusokhoz - jelentette ki a Belügyminisztérium köznevelési stratégiai főosztályvezetője Kecskeméten hétfőn

2024. Május 14. 06:00, kedd | Bulvár

Az önkéntes véradás fontosságára hívja fel a figyelmet a Magyar Posta új bélyege

Az önkéntes véradás fontosságára szeretné felhívni a figyelmet a Magyar Posta egy új, alkalmi bélyeg kibocsátásával