Városlista
2024. július 14, vasárnap - Őrs

Hírek

2014. December 19. 14:00, péntek | Helyi
Forrás: Makó Press

Farkas Éva Erzsébet az új elnök

Farkas Éva Erzsébet az új elnök

A Makói Kistérség Többcélú Társulásának ünnepi ülésen, csütörtökön megválasztották az új tisztségviselőket és az új elnököt, Farkas Éva Erzsébet Makó polgármestere személyében.

Az alelnöki pozícióban Szegvári Ernőné kiszombori, Szekeres Ferenc apátfalvi, Kovács Sándor csanádpalotai, Lőrincz Tibor nagyéri és Hajnal Gábor földeáki polgármesterek kerültek. Az új tisztségviselők december 18-tól töltik be pozíciójukat.

A pénzügyi és az ellenőrzési bizottsági tagokat is újraválasztották. Ebben egyetlen változás van, az eddigiekhez képest, Simonné Sinkó Erika Óföldeák polgármestere lett a pénzügyi bizottság elnöke. A társulásba 17 település tartozik, Makó székhellyel és 5 mikrotérséggel.

Az ünnepi ülésen elfogadták a jövő évi átmeneti költségvetést és belső ellenőrzési tervet, jóváhagyták a szervezeti és működési szabályzatot és a munkatervet.

Minden ülésen közbiztonsági egyeztető fórumot is tartanak, most Nagy Sándor rendőr-alezredes a Makói Rendőrkapitányság közrendvédelmi osztályvezetője nyújtott tájékoztatást. Az ünnepi ülés végén a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Bartók Székhelyintézményének hangszeres növendékei és felkészítő tanárai adtak karácsonyi műsort. A Makói Kistérség Többcélú Társulás legközelebb februárban ülésezik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 13. 08:43, szombat | Külföld

Telefonon tárgyalt az amerikai és az orosz védelmi miniszter

elefonon tárgyalt Lloyd Austin amerikai és Andrej Belouszov orosz védelmi miniszter - közölte pénteken a két ország katonai tárcája.

2024. Július 13. 08:40, szombat | Bulvár

Ejtették a gondatlan emberölés miatt emelt vádat Alec Baldwin ellen

A bíróság ejtette a gondatlanságból elkövetett emberölés vádját és megszüntette az Alec Baldwin filmszínész elleni büntetőeljárást, ami egy westernfilm forgatásán az operatőr halálával végződő 2021-es tragédia miatt indult.