Városlista
2021. január 20, szerda - Sebestyén

Hírek

2014. November 21. 10:11, péntek | Helyi
Forrás: MTI

Felesége meggyilkolása miatt állt bíróság elé egy idős makói férfi

Felesége meggyilkolása miatt állt bíróság elé egy idős makói férfi

Felesége meggyilkolása miatt állt bíróság elé egy 73 éves makói férfi, pere csütörtök délután kezdődött el a Szegedi Törvényszéken.

A vádlott és a sértett 45 éve kötöttek házasságot. Az utolsó években kapcsolatuk azonban megromlott, mindketten italoztak, többször előfordult, hogy a férfi részegen megverte feleségét, aki kórházba is került, de a bántalmazások miatt egyszer sem indult nyomozás.


Március 12-én a délelőtt a vádlott ismét vitába és dulakodásba keveredett feleségével, majd egy konyhakéssel hason szúrta az asszonyt. A sértett a különösebben nem vérző sérülése ellenére felöltözött, otthonról távozott, majd 11 óra körül hazatért. Ekkor a vádlottal közösen újra elkezdtek alkoholt fogyasztani, és mindketten közepes fokú alkoholos állapotába kerültek. A házaspár ismét vitatkozni kezdett, és vádlott a családi ház előszobájában a földre kerülő sértett orrát és száját kezével befogta, megfojtotta az asszonyt.

A vádlott csak hosszabb idő elteltével értesítette a mentőket, aki már csak a halál beálltát tudták megállapítani. A férfi megpróbálta véletlen balesetként, illetve szívrohamként beállítani a történteket, de a mentők értesíttették a rendőrséget.

A szakértői vizsgálat megállapította, az asszony hasát ért szúrás közvetett életveszélyes sérüléseket okozott csak, halála fulladás miatt következett be.

A tárgyaláson a vádlott elismerte a bűncselekmény elkövetését, de azt állította, az asszony halálát megelőző este szúrta meg feleségét. A nő haláláról pedig elmondta, hogy ugyan befogta az asszony száját, de csak rövid időre, fulladását hátracsúszó műfogsora okozhatta. A férfi többször elmondta, nagyon sajnálja a történteket, vétkesnek érzi magát az asszony halálában, de soha nem kívánta a halálát.
Az ügyben szakértők meghallgatását követően, januárban hozhat ítéletet a törvényszék.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 20. 15:01, szerda | Külföld

Hamarosan négyfajta oltás közül választhatnak a szerbiai állampolgárok

Néhány héten belül várhatóan az Oxfordi Egyetem és az AstraZeneca vakcináját is bejegyzik Szerbiában, így már négyfajta oltóanyag közül választhatnak azok, akik önként beoltatnák magukat

2021. Január 20. 14:02, szerda | Külföld

Meghosszabbítják és megszigorítják a korlátozásokat Németországban

Elővigyázatosságból február közepéig meghosszabbítják és meg is szigorítják a járványügyi korlátozásokat Németországban, hogy megakadályozzák a koronavírus korábbiaknál fertőzőképesebb változatának szétterjedését

2021. Január 20. 13:01, szerda | Belföld

Már 1 millió 755 ezren regisztráltak az oltásra

Már 1 millió 755 ezren regisztráltak a koronavírus elleni oltásra interneten és postai úton - közölte Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerdán.

2021. Január 20. 12:01, szerda | Külföld

Elnökségének vívmányait dicsérte búcsúbeszédében Donald Trump

Elnökségének vívmányait dicsérte az amerikai nemzethez intézett búcsúbeszédében Donald Trump távozó republikánus elnök, egyúttal arra kérte az amerikaiakat, hogy imádkozzanak a hivatalba lépő új kormányzat sikeréért.