Városlista
2024. június 2, vasárnap - Anita, Kármen

Hírek

2014. Április 11. 10:35, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Felszámolás ellenére működő éttermet talált a NAV

Felszámolás ellenére működő éttermet talált a NAV

Komárom-Esztergom megyében egy felszámolás és cégnyilvántartási törlés ellenére működő éttermet talált a NAV, a nyomozók a pontosan vezetett "fekete" nyilvántartásból húszmillió forintra becsülik az eltitkolt bevételt - tájékoztatta a NAV Közép-dunántúli Regionális Bűnügyi Igazgatóságának sajtóreferense pénteken az MTI-t.

Ráskai Rita elmondta, az étterem teljes berendezéssel, árukészlettel és pénztárgéppel működött úgy, hogy a felszámoló erre nem adott engedélyt, és a társaságot a cégnyilvántartásból is törölték Az ügyvezető bevételeivel sem a felszámolónál, sem az adóhivatalnál nem számolt el.
A pénzügyi nyomozók és a pénzügyőrök több százezer forint értékben foglaltak le italokat és pénztárgépeket. A házkutatás során az iratok között az üzlet illegális tevékenységéről vezetett "fekete" nyilvántartást is megtalálták.
Az üzletvezető a gyanú szerint csődbűncselekményt és költségvetési csalást követett el, a pénzbírság mellett a büntetőeljárás során akár 5 évig terjedő szabadságvesztést is kaphat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 01. 08:29, szombat | Belföld

Meteorológia: pénteken Délnyugat-Dunántúlon, szombaton az észak-keleti országrészben lehetnek hevesebb zivatarok

Pénteken Délnyugat-Dunántúlon, szombaton az ország északkeleti felében kell hevesebb zivatarok kialakulására számítani - derül ki a HungaroMet Zrt. figyelmeztető előrejelzéséből.

2024. Június 01. 08:25, szombat | Belföld

Nagy István: jelentős az érdeklődés a termelői piacok létrehozására indított pályázat iránt

Jelentős az érdeklődés a vidéki termelői piacok létrehozására indított pályázati program iránt, a megítélt támogatás megközelíti a 13 milliárd forintot

2024. Június 01. 08:23, szombat | Belföld

Varga Mihály: kedvező értékelést adott a Moody\'s a magyar gazdaságról

\"Az imént érkezett a jó hír\": a Moody\'s kedvező értékelést adott a magyar gazdaságról, változatlanul befektetésre ajánlja Magyarországot - mondta a pénzügyminiszter a Facebook-oldalára szombatra virradóra feltöltött videójában.

2024. Június 01. 08:20, szombat | Belföld

Nagyon sok résztvevőre számítanak a szervezők a Békemeneten