Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. December 01. 17:50, hétfő | Helyi
Forrás: Lajos László Viktor

Felújították a Vásártéri Lovardát

Felújították a Vásártéri Lovardát

A Vásártéri Lovaspálya mellett működő lovarda igencsak rossz állapotban, azonban egy LEADER-pályázat segítségével a Makói Lovas Egyesület sikeresen felújította az épületet.

A pályázatot, amelyet a Makói Lovas Egyesület a Darányi Ignác Terv Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (IV.) LEADER fejezetének végrehajtásához „Lóistálló felújítása” címmel adott be sikeresen megnyerte, ezzel pedig 24 millió forintból sikerült az épület renoválása.

Az avatóünnepségen beszédet mondott Czirbus Gábor, Makó város alpolgármester és Dr. Góg Csaba, a Makói Lovas Egyesület Elnöke.

- Ez egy 33 milliós LEADER-pályázat volt, ebből az MVH 9 millió forintot visszavont, de a hiányzó összeget a képviselőtestület bepótolta, vissza nem térítendő támogatás formájában. - tudtuk meg az egyesület elnökétől. - Maguk a munkálatok az istálló komplett tetőcseréjét érintették. A régi állapotok megközelítették az életveszélyes jelzőt, maga az istálló a múlt század közepén létesült, azóta változás nem történt.

Dr. Góg Csaba elmondta, az épület felújításának köszönhetően egyre többen járnak lovagolni, jelenleg körülbelül 50 tagja van az egyesületnek, de több mint százan rendszeresen járnak a lovardába. A hely bővülésével tudnak már lovakat fogadni, az istálló zajosabb lett a beruházásnak köszönhetően.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.

2024. Április 26. 06:46, péntek | Belföld

Az agrárminiszter szeretné betiltani a szalmabálák erőművi értékesítését

Nagy István, az Aranyeső Kft. tárolói beruházásának átadóünnepségén, a Somogy vármegyei Kapolypusztán azt mondta, a talaj csökkent humusztartalma miatt minden szervesanyagra szükség van.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.