Városlista
2021. január 20, szerda - Sebestyén

Hírek

2014. December 01. 17:50, hétfő | Helyi
Forrás: Lajos László Viktor

Felújították a Vásártéri Lovardát

Felújították a Vásártéri Lovardát

A Vásártéri Lovaspálya mellett működő lovarda igencsak rossz állapotban, azonban egy LEADER-pályázat segítségével a Makói Lovas Egyesület sikeresen felújította az épületet.

A pályázatot, amelyet a Makói Lovas Egyesület a Darányi Ignác Terv Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (IV.) LEADER fejezetének végrehajtásához „Lóistálló felújítása” címmel adott be sikeresen megnyerte, ezzel pedig 24 millió forintból sikerült az épület renoválása.

Az avatóünnepségen beszédet mondott Czirbus Gábor, Makó város alpolgármester és Dr. Góg Csaba, a Makói Lovas Egyesület Elnöke.

- Ez egy 33 milliós LEADER-pályázat volt, ebből az MVH 9 millió forintot visszavont, de a hiányzó összeget a képviselőtestület bepótolta, vissza nem térítendő támogatás formájában. - tudtuk meg az egyesület elnökétől. - Maguk a munkálatok az istálló komplett tetőcseréjét érintették. A régi állapotok megközelítették az életveszélyes jelzőt, maga az istálló a múlt század közepén létesült, azóta változás nem történt.

Dr. Góg Csaba elmondta, az épület felújításának köszönhetően egyre többen járnak lovagolni, jelenleg körülbelül 50 tagja van az egyesületnek, de több mint százan rendszeresen járnak a lovardába. A hely bővülésével tudnak már lovakat fogadni, az istálló zajosabb lett a beruházásnak köszönhetően.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 20. 13:01, szerda | Belföld

Már 1 millió 755 ezren regisztráltak az oltásra

Már 1 millió 755 ezren regisztráltak a koronavírus elleni oltásra interneten és postai úton - közölte Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerdán.

2021. Január 20. 12:01, szerda | Külföld

Elnökségének vívmányait dicsérte búcsúbeszédében Donald Trump

Elnökségének vívmányait dicsérte az amerikai nemzethez intézett búcsúbeszédében Donald Trump távozó republikánus elnök, egyúttal arra kérte az amerikaiakat, hogy imádkozzanak a hivatalba lépő új kormányzat sikeréért.

2021. Január 20. 11:00, szerda | Belföld

Európai Bizottság: nyárig be kell oltani a felnőtt lakosság 70 százalékát

Az Európai Unió tagállamainak fel kell gyorsítaniuk a koronavírus elleni oltást, a járvány visszaszorítása érdekében márciusig a 80 év felettiek,

2021. Január 20. 09:57, szerda | Belföld

Óriási kannabiszültetvényt számoltak fel a rendőrök Remeteszőlősön

Csaknem ezer tőből álló kannabiszültetvényt számoltak fel hétfő kora reggel egy remeteszőlősi ház pincéjében - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán a police.hu oldalon.