Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2014. Március 26. 00:00, szerda | Helyi
Forrás: Kozserán Beáta

Felvonulással köszöntik a tavaszt a makói motorosok

Felvonulással köszöntik a tavaszt a makói motorosok

A rendezvényen résztvevők jó idő esetén, Március 29-én szombaton, 15:00-kor a makói Spar parkolóból indulnak útnak.
A táv közel 20 km-es, amit a városon belül fognak megtenni a motorosok.

A felvonulás lassan már hagyománnyá növi ki magát a városban, hiszen tavaly az őszi szezont is hasonló eseménnyel zárták a motorsportkedvelők.

- Tavaly ősszel két barátommal támadt egy ötletünk, hogy mi lenne, ha szerveznénk egy szezonzáró motorozást. Kijelöltünk egy időpontot, és eseményt is létrehoztunk az egyik közösségi oldalon. Eleinte tényleg csak egy baráti motorozásnak indult, azt gondoltuk, hogy majd 10-15 fővel gurulunk egyet a városban, azonban ahogy közeledett a felvonulás, egyre több- és több ember csatlakozott az eseményhez, így gyarapodott a társaság.
Végül kb. 30 motoros jött össze, és kerültünk egy jót a városban. Mivel sok pozitív visszajelzést kaptunk, ezért úgy gondoltuk tavasszal is szervezünk egy szezonnyitó motoros felvonulást. Idén alaposabbak voltunk, hamarabb kezdtük a szervezést, hosszabb útvonalat terveztünk, és összeírtunk egy szabályzatot is, amit igyekszünk majd betartani!- beszélt a részletekről Szabó Dániel szervező.

A közösségi oldalon cikkünk megjelenéséig 49-en jelezték részvételi szándékukat, de a szervezők (Szabó Dániel, Kovács Marcell, és Márton Imre Marcell) a makói motorosokon kívül a vidéki résztvevők jelenlétére is számítanak.

Az időjárás előrejelzés szerint hétvégére jó idő várható,de egy esetleges esőzés esetén a felvonulás későbbi időpontban lesz megtartva.

A felvonuláshoz bárki, bármilyen típusú motorkerékpárral csatlakozhat!

Útvonal:


SPAR parkoló – Kossuth utca - Kálvária utca - József Attila utca - Teleki László utca – Vörösmarty utca - Szent István tér – Munkácsy utca – Zrínyi utca – Kölcsey utca – Szegedi utca - Lonovics sugárút - Állomás tér - Csokonai utca – Kálvin utca – Hédervári utca – Verebes utca - Kelemen László utca – Kertész utca – Aradi utca - Wekerle utca – Honvéd utca – Királyhegyesi utca - Tulipán utca - Erdélyi püspök utca - Návay Lajos tér - Tulipán utca - Hosszú utca - Justh Gyula utca - Ipari park - Ugar utca – Királyhegyesi utca – Honvéd utca – Wekerle utca – Aradi utca - Megyeház utca - Széchenyi tér - Szegedi utca – Szent János tér - Teleki László utca - parkoló

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.