Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2014. Április 13. 16:26, vasárnap | Sport
Forrás: szegedma.hu

Férfi kézilabda MK - A Szegeddel szemben megvédte címét a Veszprém

Férfi kézilabda MK - A Szegeddel szemben megvédte címét a Veszprém

Nem tudta megfosztani kupatrónjától a Veszprémet a Pick Szeged a pécsi fináléban, ismét a bakonyiaké lett a trófea.

Eleinte a trónkövetelő Szegednél volt az előny Prce góljainak és Mikler védéseinek köszönhetően. A rohanásban, kapkodásban a 14. percben érte utol ellenfelét a címvédő (5-5), majd el is hagyta. Időt kértek a Tisza-partiak, és ettől kezdve fej fej mellett, váltott vezetéssel haladt a két csapat. Kezdett egyre durvább lenni a találkozó, de a játékvezetők határozott fellépésének köszönhetően nem lett nagyobb baj. A szünetre 13-13-mal vonultak el a felek.

A fordulás után Mikler bravúrjaival tartotta magát az emberhátrányban lévő Szeged, amely hat percig képtelen volt gólt szerezni, de közben csak kettőt kapott. Zubai kiállítása alatt aztán minden addiginál nagyobb lett a különbség (16-13). Kisvártatva időt kért a Pick, de a rivális biztosan őrizte előnyét. Negyedórával a vége előtt 18-15-re vezetett a Veszprém, és még emberhátrányban sem tudott közelebb férkőzni a Szeged.

Azonos létszámban aztán 23-19-re elhúzott a címvédő, és már nem engedte ki a kezéből a győzelmet, a Szeged pedig összeomlott a végjátékban.
Férfi kézilabda magyar kupa, döntő:

MKB-MVM Veszprém – Pick Szeged 27-21 (13-13)
Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, 3000 néző. Vezette: Dobrovits Csaba, Tájok Péter.
Veszprém: Fazekas – Iváncsik T. 1, Nagy L. 5, Chema Rodrigez, Sulic 4, Ilic 8/5, Iváncsik G. 3. Csere: Alilovic (kapus), Terzic 1, Schuch, Ugalde 3, Vilovski, Gulyás 2.Vezetőedző: Antonio Carlos Ortega.
Szeged: Mikler – Mindegía 2, Zubai 1, Ilyés 1, Blazevic, Prce 5, Vadkerti 1. Csere: Tatai (kapus), Balogh 3, Ancsin 2, Parrondo, Vranjes 1, Larholm 3/3, Kekezovity 2.Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Hétméteres: 7/5, ill. 3/3.
Kiállítás: 8 perc, ill. 12 perc.

Nagy László: “Az utóbbi évek egyik legjobb szegedi csapatával mérkőztünk. Nagyon jól védekeztünk velük szemben, támadásban sokat kihagytunk az első félidőben, így döntetlennel jött a szünet, de a folytatásban tudtuk hozni a mérkőzést.”

Mikler Roland: “Nagyon nehéz lenne megmondani mi hiányzott. Az első félidő úgy alakult, ahogy szerettük volna, 13 gólt lőttünk. Támadásban megakadtunk a második félidőben, 21 góllal nem lehet legyőzni a Veszprémet. Sok dolognak kellett volna összejönnie, hogy megnyerjük a meccset, edzőnk mindenre felkészített minket, de ez sem volt elég… Még sok ilyen meccset kellene vívnunk, hogy legyűrjük a Veszprémet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:35, szombat | Sport

Férfi divízió I/A-vb - Hosszabbításban győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.

2024. Május 02. 06:46, csütörtök | Sport

Férfi kézilabda BL - Dániai vereségével kiesett a Veszprém

A Telekom Veszprém nem jutott tovább a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel 33-28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a szerdai visszavágón.