Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2014. Május 07. 16:45, szerda | Helyi

Figyeljünk oda, kivel csatornáztatunk!

Figyeljünk oda, kivel csatornáztatunk!

Vigyázni kell azokkal, akik nem adnak számlát a bekötéskor: akkor járnak a makóiak legjobban, ha akkreditált kivitelezővel köttetik be házukba a szennyvízelvezetőt.

Számlát minden esetben kérni kell a kivitelezőtől, fontos, hogy számlaképes kivitelezőt fogadjon, aki bekötteti házába a csatornát. - mondta Németh Csaba, a Makó-Térségi Víziközmű ágazatvezetője a ma délután tartott sajtótájékoztatón. Sok helyről érkezett panasz, hogy nem magyarul beszélő vendégmunkások végzik el a bekötést, utána pedig nem adnak számlát, ami nagy baj: ilyenkor ugyanis nem tud elszámolni a költségekkel a tulajdonos, saját zsebből kell kifizetnie a bekötést.

Fontos, hogy minden olyan bekötést, amelyet nem jelentenek be a kivitelezők, azt a háztulajdonosnak kötelessége bejelenteni Vízműnél, műszaki átvétel nélkül ugyanis nem lehet rákötni a rendszerre a házat.

Május 1-től a műszaki átvétel díjmentes, ingyenesen ellenőrzik és hitelesítik a Makó-Térségi Víziközmű munkatársai a vezetékeket.

Dr. Nagy Lajos, a Víziközmű Társulat elnöke kiemelte: áprilisban 325 problémabejelentés érkezett hozzájuk, sokszor azzal kapcsolatban, hogy a kivitelező nem adott számlát.

Amennyiben bárkinek valamilyen panasza vagy kérdése van a csatornák bekötésével kapcsolatban, a Társulat irodájában készségesen nyújtanak segítséget, a Széchenyi tér 7. szám alatt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 09:43, csütörtök | Sport

Konferencia Liga: Elsőként a Fiorentina jutott döntőbe

2024. Május 09. 09:40, csütörtök | Kék hírek

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a pénzügyőrök egy albán autóban

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy albán rendszámú autóban az M5-ös autópálya hetényi pihenőhelyén.

2024. Május 09. 09:39, csütörtök | Belföld

Orbán Viktor fogadta az állami látogatásra Magyarországra érkező kínai államfőt

Orbán Viktor miniszterelnök és felesége, Lévai Anikó szerda este a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren fogadta Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét és házastársát

2024. Május 09. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán elnök: Ukrajna érdekelt a jószomszédi kapcsolatokban Magyarországgal

Ukrajna érdekelt a jószomszédi kapcsolatokban Magyarországgal, és a kétoldalú együttműködés fejlesztésében a kereskedelem, az energia és a logisztika területén