Városlista
2023. szeptember 23, szombat - Tekla

Hírek

2011. Augusztus 12. 14:21, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress

Fix közjegyzői díj - mától igényelhető az árfolyamrögzítés

Fix közjegyzői díj - mától igényelhető az árfolyamrögzítés

Fix közjegyzői díjat határozott meg a kormány minden bankra az árfolyamrögzítést kérő devizahitelesek érdekében.

A megszokott díj töredékét kitevő összeget egy jövő heti kormányrendeletben pontosítják majd, de előzetesen annyit lehet tudni, hogy egy 10-20 ezer forint közötti, egyszeri költségről van szó.

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumban egyeztetett a kormány, a Magyar Bankszövetség és a Magyar Országos Közjegyzői Kamara. A felek megállapodtak abban, hogy az árfolyamgát bevezetésével járó szerződésmódosításra és gyűjtőszámla létesítésre a lehető legegyszerűbb ügyintézést, adminisztrációs kötelezettséget teszik lehetővé.

A közjegyzői díjon kívül más költséget nem lehet felszámolni. Az adósok holnaptól kérhetik a bankoktól írásban a rögzített árfolyam bevezetését. Az árfolyamrögzítés hatása az októberi törlesztő részletekben jelentkezhet először.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: árfolyam

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 22. 13:00, péntek | Belföld

Október 1-jén indul a bankok kötelező lakossági tájékoztatása

Kilenc nap múlva, október 1-jén indul a bankok kötelező lakossági tájékoztatása - figyelmeztetett a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) pénteki közleményében.

2023. Szeptember 22. 13:00, péntek | Belföld

Novák Katalin Texas kormányzójával tárgyalt

Texas állam ugyanazon értékek mellett áll ki, mint Magyarország - jelentette ki Novák Katalin köztársasági elnök csütörtökön Austinban, amikor kétoldalú gyakorlati és elvi együttműködési lehetőségekről tárgyalt.

2023. Szeptember 22. 11:00, péntek | Belföld

Nébih: szezámolajat hívtak vissza a forgalmazók

Magas ásványiolaj-tartalom miatt visszahívták a forgalmazók a fekete szezámolajból készült, Yi Yuan márkájú terméket a forgalomból - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

2023. Szeptember 22. 06:00, péntek | Belföld

Hétvégén többfelé kell esőre, zárporra, zivatarra számítani