Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2014. Április 28. 13:43, hétfő | Helyi
Forrás: Baranyai Antal

Fogathajtó világbajnokság Fábiánsebetyénen!

Fogathajtó világbajnokság Fábiánsebetyénen!

Hat világbajnok indul a fábiánsebestyéni idei nemzetközi versenyen, a 2015 évi kettesfogathajtó világbajnokság helyszínén Fábiánsebestyénben rendezendő nemzetközi fogathajtó verseny iránt nagy az érdeklődés.

Tegnap lezárult a nevezési határidő, 3 kategória van, 9 nemzet, 89 fogathajtója vesz részt.

A hat világbajnok Lázár Vilmos, Nyúl Zoltán, ifj Nagy Tibor, Lázár Zoltán, Dobrovitz József, Werner Ulrich (SUI) részvételére lehet számítani, de mellettük számos Vb, Eb, Ob és Derby győztes, érmes és helyezett hajtó nevezésére számíthatnak a fábiáni házigazdák, akik a 32. Fábiánsebestyéni Lovasnapok május 1-4 között rendezendő nemzetközi fogathajtó versenyüket a jövő évi Vb főpróbájának tekintik.

Megújult a maraton akadálypark és új bemelegítő pályák készültek, készülnek. Az idei nemzetközi verseny a 4-eseknek világkupa pontszerző, a Vb-re készülő 1-eseknek válogató verseny, így természetes, hogy a teljes hazai élgárda rajthoz állására számítanak a házigazdák szinte minden kategóriában. Előzetesen 3 kategóriában mintegy 70 hajtó jelezte részvételi szándékát végleges lista, mint ahogy említettük április 21-én válik ismerté.

Időrend alapján a fábiáni majális keretében annak kiemelt sportrendezvénye keretében - május 1-én csütörtökön és 2 -án pénteken a díjhajtás versenyére kerül sor, majd a folytatásban május 3.-án szombaton lesz a leglátványosabbnak ígérkező maratonhajtás versenye és május 4.-én vasárnap az akadályhajtással fejeződik be az idénynyitó első hazai nemzetközi fogathajtó verseny a jövő évi világbajnokság helyszínén Fábiánsebetyénben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt