Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2014. Május 16. 08:52, péntek | Helyi
Forrás: idokep.hu

Folytatódik a rossz idő a hétvégén is

Folytatódik a rossz idő a hétvégén is

Továbbra is esős időre lehet számítani, folytatódik a zápor, zivatar.

Pénteken még többfelé számíthatunk esőre, záporokra, az északi tájakon és északkeleten zivatarokra is, de napközben kelet felől már több helyen is felszakadozhat a felhőzet. A szél nyugaton még viharos lehet, másutt viszont mérséklődni kezd a légmozgás. A Dunántúlon 10-14°C, máshol 14-20°C várható a délutáni órákban.

Szombaton is többfelé kell számítani záporokra, zivatarokra, akár hevesebbek is előfordulhatnak felhőszakadással, esetleg jégesővel. Északnyugaton és a zivatarok környezetében erős, viharos lehet a szél, de kissé melegszik az idő.

Vasárnap és hétfőn még számítani kell záporok, zivatarok kialakulására. A délies szél időnként élénk, északnyugaton hétfőn erős lehet. Hétfőn már mindenhol 20 fok fölé emelkedhet a hőmérséklet.Folytatódik a lassú felmelegedés, keddre és szerdára jelenleg naposabb, nyugalmasabb idő ígérkezik, akár nyárias hőmérsékletekkel, bár kedden még előfordulhatnak elszórtan záporok, esetleg zivatarok.

Orvosmeteorológia

Pénteken továbbra is kettős fronthatásra készülhetünk, rendkívül megterhelő idő vár szervezetünkre. Erős fejfájás, migrén, vérnyomás-ingadozás, ízületi panaszok jelentkezhetnek. Feszültek, ingerültek lehetünk. Az idősek és a krónikus betegek lehetőleg töltsék pihenéssel a napot. A viharos szél és a csapadékos, hűvös idő miatt alacsony lesz a hőérzet, könnyen megfázhatunk, ezért öltözködjünk melegen, rétegesen!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán elnök: Ukrajna érdekelt a jószomszédi kapcsolatokban Magyarországgal

Ukrajna érdekelt a jószomszédi kapcsolatokban Magyarországgal, és a kétoldalú együttműködés fejlesztésében a kereskedelem, az energia és a logisztika területén

2024. Május 08. 15:10, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának

A Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának a következő évek globális fejlesztési stratégiájában - írta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

2024. Május 08. 15:08, szerda | Bulvár

Hollywoodi világsztárokkal várja látogatóit a Budapest Comic Con

Idén is megrendezik Magyarországon a világ legnagyobb és legjelentősebb popkulturális eseményét, a Comic-Cont:

2024. Május 08. 10:19, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra

Egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra, egyre több magyar vállalat kereskedik kínai partnerekkel, nő a turisztikai forgalom és egyre több hallgatót fogadnak kölcsönösen egyetemeink