Városlista
2021. január 19, kedd - Sára

Hírek

2014. November 28. 15:00, péntek | Helyi
Forrás: Lajos László Viktor Fotó: Vas Szilveszter

Fürdővárosok közgyűlése a Hagymatikumban

Fürdővárosok közgyűlése a Hagymatikumban

A Magyar Fürdővárosok Szövetsége Egyesület Makón, a Hagymatikum Fürdőben tartotta meg félévente rendezett közgyűlését: számos fürdőváros polgármestere, alpolgármestere és képviselői látogattak el városunkba.

- Jelenleg 42 tagtelepülése van az 1993-ban alakult szervezetnek, alapvetően az hozta össze az alapításkor a településeket, hogy közösen tudjanak megjelenni különböző helyeken, a közös érdekképviseletük legyen és a kedves vendégek számára is egyediséget tudjanak kínálni. - tudtuk meg Dr. Szabó Zoltántól, a Magyar Fürdővárosok Szövetségének leköszönő elnökétől.

Az egyesület alapszabályának módosítását szavazták meg Makón, eddig csak önkormányzatok lehettek tagok, mostantól azonban gazdasági társaságok, civil szervezetek és magánszemélyek is csatlakozhatnak. Az elnök úgy gondolja, az összefogás a lényeg a szervezetben, nem ellenségei és ellenfelei egymásnak a fürdők, hanem partnerei.

Az esemény nyitóbeszédét Farkas Éva, Makó város polgármestere tartotta meg, aki kiemelte: Makó számára nagyon fontos a fürdő, nyitniuk kell a vállalkozók és a helyiek felé is, kiemelt szerepe van a marketingnek.

Az eseményen több előadást is meghallgathattak az közgyűlés tagjai: elsőként Scheitzner Beáta, a Hagymatikum igazgatója tartott prezentációt a makói fürdő történetéről, valamint az új fürdő fejlesztéseiről, szolgáltatásairól, marketingjéről, valamint arculatáról. Ezután Szabó Zoltánnak, a szervezet titkárának, a Pannon Egyetem adjunktusának az előadása következett, aki a fürdővárosok rendszeréről, azok besorolásáról és fejlődéseiről beszélt.

A harmadik prezentációt Bozzay Andrásné, a Nemzetgazdasági Minisztérium Turisztikai és Vendéglátóipari főosztályának szakmai főtanácsadója tartott, ő a fürdővárosok lehetőségeiről, a gyógyfürdők és a turizmus, valamint a külföldről érkező vendégek jelentőségét emelte ki előadásában.

- Nagyon fontos hogy Makó, mint turisztikai település az ilyen együttműködésekben részt vegyen és a fürdőnek ez egy fontos pillanata, hogy bemutatkozhatunk ennyi fürdőváros előtt egyszerre. - mondta Scheitzner Beáta, a Hagymatikum ügyvezető igazgatója. - Jó alkalom, hogy megmutassuk, a Hagymatikum fürdő mit is takar belülről, valamint arra is egy alkalom, hogy mi is elbeszélgessünk az itt lévő fürdővezetőkkel, városvezetőkkel arról, hogy milyen problémákkal küzdenek és milyen megoldásokat találtak rá.

A Fürdővárosok Szövetsége évente két alkalommal ül össze, egyszer tavasszal és egyszer ősszel, ma pedig tisztújító ülést is tartanak, hiszen az eddigi elnök már nem polgármester városában, így le kell mondania tisztségéről.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 19. 06:00, kedd | Belföld

Ketten életveszélyesen megsérültek egy ózdi tömegverekedésben

Két férfit életveszélyes sérülésekkel vittek kórházba, miután összeverekedett tíz ember Ózdon - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

2021. Január 19. 05:00, kedd | Belföld

Ismét letartóztatták M. Richárdot

A Fővárosi Főügyészség indítványa alapján a Fővárosi Törvényszék elrendelte a Dózsa György úti balesetben részes egyik sofőr letartóztatását - közölte az MTI-vel a fővárosi főügyész hétfőn.

2021. Január 19. 05:00, kedd | Külföld

Megkezdődött a 70 éven felüliek oltása az Egyesült Királyságban

Megkezdődött hétfőn a koronavírus elleni oltás beadása a 70 éven felüli korosztály tagjainak az Egyesült Királyságban.

2021. Január 18. 18:02, hétfő | Külföld

Újabb szigorításokra készül a német kormány

Tovább szigoríthatják a járványügyi korlátozásokat Németországban az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) tartósan gyors terjedése miatt - jelezte a szövetségi kormány egészségügyi minisztere hétfőn.