Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2014. Április 25. 08:16, péntek | Helyi
Forrás: Göbl Vilmos

Futás a múltba - tömegfutóverseny Földeák és Óföldeák között

Futás a múltba - tömegfutóverseny Földeák és Óföldeák között

A Földeáki Návay Lajos Általános Iskola és a Návay Lajos Diáksport Egyesület közös szervezésében 2014. április 25-én immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a “Futás a múltba” elnevezésű tömegfutó- és csapatverseny, amely

A szervezők szerint a múlt tisztelete nélkül nincs jövő. A versenyen való részvétellel a futók elsősorban tisztelegnek őseik előtt, másodsorban pedig egy kellemes és egészséges családi programon vesznek részt, hiszen ezen a napon a családok együtt mozognak, apuka a kisiskolás fiával, anyuka az óvodás leánykájával, a nagyszülők az unokákkal. Az eseményre több mint 700 versenyző nevezett.

Az esemény fővédnöke: Lázár János országgyűlési képviselő, védnökök: Farkas Éva tankerületi igazgató, Hajnal Gábor Óföldeák polgármestere. Szakmai támogató a Csongrád Megyei Atlétikai Szövetség. A versenybizottság elnöke Tóth Imre igazgató, tagjai: Vezsenyi László, Dobsáné Oláh Katalin.

A díjakat 16 óra 30 perctől Lázár János országgyűlési képviselő, Barna Gábor a KLIK Makói Tankerületének tanügyigazgatási referense, Tóth Imre a Földeáki Návay Lajos Általános Iskola igazgatója, Vízhányó Gábor a Návay Diáksport Egyesület elnöke, Hajnal Gábor Óföldeák polgármestere és Dr. Varga Károly Pharmacia Bt. ügyvezető igazgatója adja át.

Program:

15:15 A tömegfutó-verseny rajtja Földeák Hoffmann-telepről (6922, Földeák, Tanya 102/1. sz. alatt). A táv: 4910 m. Indít: Vass Imre Földeák község polgármestere. 20 kategóriában az óvodástól a 55 évesekig.

16:10 A tömegfutó-verseny utolsó résztvevői is célba érnek az óföldeáki erődtemplomhoz. (Amíg a 20 kategória okleveleit megírják, addig kb.

16:15 Rajtolnak az iskolai csapatok a 6 x 800 m-es váltófutásban.)

16:35 A váltófutás várható vége.

Ezután azonnal a színpadon kezdünk az eredményhirdetéssel. A 2007-es fiúktól a 55-ig 20 kategóriában oklevél, érem, serlegek átadása, a váltók eredményhirdetése, tombolasorsolás. (A távot teljesítők között sportszereket, fődíjként egy kerékpárt sorsolunk ki.)

Megközelítés: Földeák Csongrád megyében Makó és Hódmezővásárhely között elterülő 3304 fős település. Közúton Hódmezővásárhely felől 18 km-re, Makó felől 12 km-re található a 4415-ös számú út mentén.

Címkék: Földeák, futás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni