Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. December 19. 08:00, péntek | Helyi
Forrás: Lajos László Viktor

Gimi Esttel karácsonyozott a JAG

Gimi Esttel karácsonyozott a JAG

A szokásokhoz híven idén is megrendezte zenés, karácsonyi műsorát a József Attila Gimnázium: több százan vettek részt idén is a Gimi Esten.

Az Ifjú Kutatók pályázatának és az Erdei Etelka-díj átadásával kezdődött az idei Gimi Est, utóbbi díjait az alapítvány létrehozója, Dr. Siket István adta át.

A pályázaton egy egy dolgozatot kellett benyújtaniuk a diákoknak: külön indultak az alsós és a felsős gimnazista diákok. Az alsó tagozatosok között Kis Cintia, 6. a osztályos tanuló szerezte meg az első helyet, Ebola akkor és most című beadványával, második helyen Joó Benedek Móric, 7. a osztályos tanuló végzett, aki a Kutyák zoonózisai címmel végzett kutatást, míg a harmadik helyet ketten szerezték meg: Farkas Dalma ötödikes tanuló A köröm címmel, Gules Gabriella, 7.a-s diák pedig Megvéd-e minket a rendszeres kézmosás a fertőzésekről címmel készített előadást.

A felsős gimnazisták között megosztott első hely volt: Erdei Renáta és Faludy Olívia, mindketten 10.B-s tanulók diadalmaskodtak, előbbi a Tengeri Malac címmel készített előadást, utóbbi pedig az Allergiák című dolgozatot készített.

- Nagyon boldog voltam, nem gondoltam volna, hogy első helyezést érek el, amikor versenyre megyek nem tűzök mi magam elé semmilyen célt, fő a részvétel. - mondta Faludy Olívia, a felsősök között az első helyezett, aki hozzátette: ő maga is ekcémás és tojásfehérje-érzékeny, úgy érezte fontos, hogy ebben a világban ismerjék az emberek az allergiák formáit.

A Gimi Est további részében a zenéé volt a főszerep, nagyszerű előadásokat hallgathattunk meg a diákoktól: fellépett többek között számos zenében jártas, tehetséges diák és énekelt az iskola énekkara is, valamint a Gimnázium színjátszó köre előadta Jókai Mór:Melyiket a kilenc közül? című elbeszélését színpadi formában.

- Nagy szeretettel várjuk ilyenkor elsősorban a kilencedik évfolyam tanulóit, valamint a szülőket, hozzátartozókat, támogatókat. - tudtuk meg Rója Istvántól, a József Attila Gimnázium igazgatójától, aki hozzátette: - Ilyenkor csak rövid köszöntőt szoktam mondani, hiszen az egész este a karácsonyról szól, a zene és a versek hangján megszólal a karácsony.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.