Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Április 23. 20:00, szerda | Helyi
Forrás: Lajos László Viktor

Halad az Ifjúsági Klub építése

Halad az Ifjúsági Klub építése

A diákönkormányzattal és a helyi fiatalokkal összhangban készítette el a terveket a kivitelező, így május végére már birtokba is vehetik a vadonatúj Ifjúsági Klubot.

Már régóta volt igény egy önálló ifjúsági klub létrehozására, egy LEADER pályázat eredményeként pedig Makón is elkészülhet végre. A Fiatalokért Gyermek- és Ifjúsági Szervezet (FIGYI), valamint Makó Város Ifjúsági Diákönkormányzata sikeresen pályázott, így május végére, el is készülhet a régi mosoda helyén a klub.

A Deák Ferenc u. 8 szám alatt lévő épületben az ifjúsági klub mellett büfé, valamint egy olyan terem is kiépül majd, amely helyet biztosíthat majd civil szervezetek és ifjúsági csoportok foglalkozásainak, próbáinak számára.

A MAKK-nak keresztelt épület (Makói Közösségi Klub) remekül felszerelt, vonzó kikapcsolódás lehet a város fiatalságának.

A mai sajtóbejáráson az újságírók mellett az Ifjúsági Klub tagjai megtekinthették az épület jelenlegi állapotát, a bemutatót Mucsi Tamás, ifjúsági klubvezető és Méhes Tibor, a projekt kivitelezője vezette.

A klubban helyet kap majd több modern számítógép, biliárd asztal, csocsó asztal, amelyet szintén a FIGYI által nyert, 46 milliós pályázati pénzből fognak finanszírozni, csakúgy mint az épület teljes felújítását és a büfé berendezéseit.

A munkálatok május 25-én fognak befejeződni, a klub ünnepélyes átadása pedig a tanév végére várható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.