Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2014. Szeptember 03. 13:45, szerda | Helyi
Forrás: Lajos László Viktor

Háromnapos Hagymafesztiválra készül a város

Háromnapos Hagymafesztiválra készül a város

Idén már 24. alkalommal rendezik meg a Hagymafesztivált Makón, a háromnapos eseményen gasztronómiai különlegességek, kézműves foglalkozások, sztárfellépők és még sok más várja az érdeklődőket.

- A makói rendezvények közül városmarketing szempontjából a Hagymafesztiválnak van az egyik legnagyobb értéke. - mondta Buzás Péter, a Főtéren tartott sajtótájékoztatón.

Az idén már 24. alkalommal megtartott fesztivál ezúttal három napos lesz, gasztronómiai különlegességek, főzőverseny, vásári játékok, gyermekvurstli, kézműves játszóház, sztárvendégek és koncertek várják majd a helyieket és az ide látogatókat egyaránt.

-A hagyma mindig jelen lesz, minden ételbe kerülni fog hagyma, talán csak az óriáspalacsintába nem. - mondta Bálint Márta, az esemény főszervezője. - Lesz lehetőség kóstolásra és vásárlásra is, pörkölt nélkül senki sem marad, valamint már pénteken fel fogják állítani a standokat az árusok.

A Hagymafesztiválon ott lesz majd Limara, aki a nemrégiben megjelent könyvét fogja dedikálni, az esemény vendége lesz "Boldog Kukta", az óföldeáki ízmester, valamint fellép többek között Kasza Tibi, L.L. Junior, Danics Dóra és a By the Way is, de a legnagyobbat két koncert fog szólni: pénteken este nyolctól a Bikini, szombaton este nyolctól pedig a Csík Zenekar fog a Fő téren zenélni.

Az esemény EU-pályázati pénzből jön majd létre, amelyet a Maros-völgyi Leader Egyesület pályázott meg még 2012-ben.

- A nemzetközi pályázaton Makó összesen 50 millió forint támogatást kapott, amelyet a 2013-14-es év során költhet el különböző rendezvényekre. A 2014-es Hagymafesztivál 13 millió forintba kerül - mondta Rozsnyai Éva, a Maros-völgyi Leader Egyesület vezetője.

A Hagymafesztiválon minden program látogatása díjtalan!

Részletes program:

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 10:19, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra

Egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra, egyre több magyar vállalat kereskedik kínai partnerekkel, nő a turisztikai forgalom és egyre több hallgatót fogadnak kölcsönösen egyetemeink

2024. Május 08. 10:18, szerda | Külföld

A lengyel határőrség feltartóztatott egy szökött orosz katonát

Egy, a fehérorosz határon át illegálisan Lengyelországba belépő orosz katonát tartóztatott fel a lengyel határőrség.

2024. Május 08. 10:16, szerda | Belföld

Zuhanórepülésben az ipari termelés

KSH: márciusban 10,4 százalékkal csökkent az ipari termelés.

2024. Május 08. 07:45, szerda | Belföld

OH: nem volt hibás a matematikaérettségi feladatlapja

Nem tartalmazott hibát a matematikaérettségi feladatlapja - tájékoztatta az Oktatási Hivatal (OH) kedden az MTI-t.