Városlista
2024. május 25, szombat - Orbán

Hírek

2012. Július 03. 12:42, kedd | Külföld
Forrás: MTI

Hatalmas gázlelőhelyet talált a francia Total Azerbajdzsánban

Hatalmas gázlelőhelyet talált a francia Total Azerbajdzsánban

Megerősítette a Total francia kőolaj- és földgázipari vállalatcsoport, hogy nagy gázmezőre bukkant a Kaszpi-tenger Azerbajdzsánhoz tartozó szektorában, 100 kilométerre délkeletre az azeri fővárostól, Bakutól.

A Total 2011 szeptemberében közölt először előzetes adatokat a lelőhelyről, amelyeket mostanra ellenőriztek és pontosítottak - írta az ITAR-TASZSZ kedden. Eszerint a Kaszpi-tenger kontinentális talapzatában mintegy 150-300 milliárd köbméter földgáz található. A fúrásokat várhatóan jövőre kezdik el a lelőhelyen.
Szakértők rámutattak arra, hogy az új gázmezőnek köszönhetően Azerbajdzsán pozíciója jelentősen megerősödik a Kaszpi-tenger térségében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:13, szombat | Külföld

Putyin: Zelenszkij legitimitása megszűnt

Megszűnt Volodimir Zelenszkij ukrán elnök legitimitása, a kérdés az, hogy kivel kell tárgyalásokat folytatni Ukrajnában - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz államfő Minszkben.

2024. Május 23. 08:07, csütörtök | Külföld

Románában épül meg Európa legnagyobb lőporgyára

Csaknem 400 millió eurós beruházásból Romániában, Brassó megyében épül meg Európa legnagyobb lőporgyára - erősítette meg Nicolae Ciuca szenátusi elnök, volt kormányfő szerdán Bukarestben.

2024. Május 22. 07:38, szerda | Külföld

Megkezdődött a taktikai atomfegyverek bevetésére kiképző orosz hadgyakorlat

Megkezdődött a taktikai nukleáris fegyverek előkészítésére és alkalmazására kiképző hadgyakorlat első szakasza Oroszországban - közölte kedden a védelmi minisztérium.

2024. Május 22. 07:28, szerda | Külföld

Kibocsátották a kolozsvári metróvonal építési engedélyét

Kibocsátotta a kolozsvári metróvonal építési engedélyét a Kolozs megyei önkormányzat kedden - írta a megyei közgyűlés közleményére hivatkozva az Agerpres.