Városlista
2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2014. Május 24. 11:00, szombat | Helyi
Forrás: Alex

Hatszáz makói diák a Füvészkertben.

Hatszáz makói diák a Füvészkertben.

A makói Kálvin Téri Református Általános Iskola diákjai és tanárai közös kirándulást rendeztek a szegedi SZTE Füvészkertbe. Szegedre busszal utaztak, majd vissza 4 plusz kocsival felszerelt vonaton érkeztek.

Több mint hatszáz diák és tanár utazott egyszerre a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertjébe. Nagyon élvezetes és tanulságos kirándulásban volt részük.

A belépéskor minden osztály kapott egy térképet, amely az egész Füvészkertet és állomásait ábrázolja. Kilenc különféle állomás volt, melyek egy-egy játékos feladatot tartalmaztak az alsós, illetve felsős tanulóknak. A feladatok az adott korcsoporthoz illő nehézségűek voltak.

A tartalmas füvészkerti nap végén tartották az eredményhirdetést. Korcsoportonként az első három helyezetteket jutalmazták oklevéllel.

A füvészkerti túra folyamán megismerhették a fafajtákat, a pókokat, a különféle madárfajokat és a rovarokat egyaránt. A különleges trópusi növényeket az üvegházban lehetett megcsodálni. A méteres pálmafák és kaktuszok nem mindennapiak Magyarországon.

Nem csak tudományos feladatban volt részük a diákoknak, hanem egy kis fizikai erőpróbát is teljesíteniük kellett: virágültetés nem mindennapi módon. Egy talicskába kellett összedni az ültetési eszközöket, majd át kellett ültetni egy virágot. - Nem is volt annyira egyszerű. - Minden elesésért és nem begyűjtött eszközért pontlevonás járt...

Hazafelé a felsősök az újszegedi kocsikkal kiegészített vasúttal, míg az alsósok busszal jöttek.

Ki látja a sor végét?

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 09:20, hétfő | Bulvár

Benézett a nappaliba a kamion

Lesodródott a 64-es főútról, átszakította a drótkerítést és a családi ház oldalába csapódott egy rakomány nélküli nyerges vontató múlt héten Enying Fő utcáján.

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Sport

Tour de Hongrie - Poelsé a záróetap, Nys az első belga sárga trikós, Dina a legjobb magyar

Thibau Nys nyerte a 45. Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyt, amelynek vasárnapi zárószakaszán Wout Poels diadalmaskodott.

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Belföld

Naposan indul a hét, majd megnő a záporok, zivatarok esélye

Napos idő várható gomolyfelhőkkel a hét első felében, 19-25 Celsius-fokos csúcshőmérsékletekkel, majd megnő a záporok, zivatarok esélye - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Sport

Férfi kézilabda vb-selejtező - A magyar válogatott kettős győzelemmel jutott ki a tornára

Az olimpiai kvótás magyar férfi kézilabda-válogatott kettős győzelemmel jutott ki a jövő évi világbajnokságra, mivel 36-23-ra nyert Litvánia ellen a selejtező vasárnapi visszavágóján, Veszprémben.