Városlista
2024. július 14, vasárnap - Őrs

Hírek

2012. Március 30. 14:07, péntek | Külföld
Forrás: mno.hu / MTI

Helikopterekkel és kutyákkal mennek a maffia ellen

Helikopterekkel és kutyákkal mennek a maffia ellen

Nagyszabású akciót indított az olasz csendőrség péntek a calabriai maffia, a Ndrangheta bűnszövetkezet ellen: a razziákban és házkutatásokban félezer csendőr vett részt, helikoptereket és kutyákat is bevetettek.

A Cosenza tartományban – Calabriában, az olasz csizma legdélibb részén –, továbbá Lazióban, Lombardiában és Venetóban indított akciók során 250, a bűnszövetkezet különböző klánjaihoz tartozó gyanúsítottal szemben járnak el a csendőrök, s már megkezdődtek az őrizetbe vételek.

A ’ndrangheta a maffia szó ősi, calabriai megfelelője. Az elmúlt évtizedekben a ’Ndrangheta szervezet az északi régiókra is kiterjesztette befolyását, Olaszország legjelentősebb bűnszövetkezetévé nőtte ki magát, lekörözve vetélytársait az olasz hatóságok fellépése, gyakori maffiaellenes akciói ellenére.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 13. 08:43, szombat | Külföld

Telefonon tárgyalt az amerikai és az orosz védelmi miniszter

elefonon tárgyalt Lloyd Austin amerikai és Andrej Belouszov orosz védelmi miniszter - közölte pénteken a két ország katonai tárcája.

2024. Július 12. 07:53, péntek | Külföld

Az ukrán elnök elfogadta, hogy országa NATO-tagsága nem jön létre, amíg annak területén háború zajlik

Az ukrán elnök megértését fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy Ukrajna addig nem lesz tagja a NATO-nak, amíg területén háború zajlik.

2024. Július 12. 07:53, péntek | Külföld

Joe Biden kitart amellett, hogy indul az elnökválasztáson

Joe Biden továbbra is kitart az elnökjelöltség mellett. A politikus erről sajtótájékoztatón beszélt Washingtonban csütörtökön a NATO-csúcstalálkozó lezárását követően.