Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Október 03. 07:13, hétfő | Külföld
Forrás: OrientPress

Hétszáz tüntetőt állított elő a New York-i rendőrség

Hétszáz tüntetőt állított elő a New York-i rendőrség

A Wall Street-ellenes mozgalom több mint 700 tagját állította elő a rendőrség New Yorkban, tájékoztatták a BBC-t a helyi hatóságok.

A tüntetők már szeptember közepe óta demonstrálnak a szerintük kirívó társadalmi különbségek, s a legfelső egy százalék gazdasági elnyomása ellen.

A több száz fő előállítására a rendőrség szerint azért volt szükség, mert menetükkel – többszöri felszólítás ellenére - betöltötték a Brooklyn-hidat, akadályozva ezzel a forgalmat; a BBC-nek nyilatkozó tüntetők szerint viszont éppen rendőri felszólításra és kísérettel kellett a híd felé vonulniuk, ahol aztán körbe vették őket. A demonstrálók többségét pár óra múlva szabadon is engedték.

A 'Foglaljuk el a Wall Streetet' mozgalom szeptember 17-e óta protestál New Yorkban: központjuk egy, a Wall Streethez közel eső, magántulajdonú Zuccotti park, ahol a tüntetők tábort is vertek. A demonstrálók saját bevallásuk szerint Amerika lakosságának 99 százalékát szeretnék megvédeni a leggazdagabb egy százaléktól, a felső társadalmi réteg jóléti elnyomásától. „Az Egyesült Államok vagyonának több mint felét a népesség egy százaléka tartja kézben” –mutatott rá egy, a BBC-nek nyilatkozó tüntető.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.