Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2014. Május 14. 17:11, szerda | Helyi
Forrás: new.mako.hu

Hibátlanok-e a készre jelentett makói utcák?

Hibátlanok-e a készre jelentett makói utcák?

A megrendelő, a kivitelező és a mérnökszervezet képviselői tartottak egyeztetést május 14-én a Vízmű Lonovics sugárúti székhelyén. A megbeszélés gerincét az a tapasztalat adta, hogy a vállalkozók által készre jelentett makói utcák

A mérnök javasolta a terepen dolgozó brigádok számának növelését, erre a kivitelező ígéretet tett. Ahogy arra is, hogy ettől fogva csak azokat az utcákat jelzi késznek, amelyek valóban készen vannak.

Csatornázás utáni helyreállításIsmeretes, hogy a Városháza 20 munkatársa párban végigjárja a kivitelező által készre jelentett utcákat, hogy felmérje a helyreállítás minőségét. Azt tapasztalják, hogy a vállalkozók jelzése ellenére a munka nem készült el, az útpadka, a bejárók helyreállítása nagyon hiányos. Emellett a városháziak nem tudnak a lakók számára érdemi információt adni arról, mikor várható a tényleges helyreállítás. A helyi képviselők ugyanezzel a gonddal küszködnek, nem tudják, hogy az általuk részletesen felvett hibalistára mikor lesz megoldás.

Dr. Buzás Péter polgármester azt kérte, ne rabolják egymás idejét, ne kelljen a kollégáit többször ugyanarra az utcára kiküldenie a kivitelező hibájából. Pozsgai Péter, a Makó OEK Konzorcium részéről elmondta, valóban elcsúszott az aszfaltozást és a csatornázás utáni helyreállítást végző brigádok munkája. Ezen a héten kettő, azt követően újabb kettő plusz brigádot küldenek Makóra, hogy szinkronba tudják hozni a két feladatot. Ígéretet tett arra, hogy május 16-ig aktualizálja az ütemtervet, és pontosabban megjelöli, mikor van minden helyreállítás egységesen készen. Emellett nem csak utcaneveket, de ezen belül pontos szakaszokat is megadnak, hogy mindenkinek világos legyen, a város melyik részét kell éppen ellenőrizni a műszaki átadás-átvétel előtt.

A mérnök azt szorgalmazta, hogy legyenek nagyobb létszámban jelen a városban, mert kicsúsznak a határidőből. A polgármester emellett azt kérte, hogy városházi kollégáit a kivitelező képviselője is kísérje el a bejárásra, hogy testközelből szembesüljön a panaszokkal. Ez, a frissített adatok alapján folyó bejárás várhatóan a május 19-ével kezdődő héten indul.
Van, aki aláírást gyűjt

Az egyeztetésen a Közgép Zrt-t képviselő szakember elmondta, az Észak B1 öblözetben (a gyakorlatban Vertántelepen) valóban kérnek az ingatlantulajdonostól aláírást. Ez arra vonatkozik, hogy a házához vezető bekötés után a kivitelező helyreállította az utca ház előtti részét (jellemzően a járdát, a bejárót, esetleg az esővízcsatornát). Ez az aláírás az utcában folyó aszfaltozást nem érinti. Az ívet nem diákmunkásokkal tölteti ki, hanem az utcában dolgozó brigáddal. Az aláírás természetesen önkéntes, aki nem elégedett a munkával, ne írjon alá, hanem forduljon panaszával a Társulat ügyfélszolgálatához, vagy települési képviselőjéhez. A városházi munkatársak semmilyen aláírást nem kérnek, ők a hibalistát vezetik csupán.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 15:11, kedd | Belföld

Orbán Viktor: háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz

Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz - mondta a miniszterelnök kedden a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján.

2024. Május 14. 15:09, kedd | Belföld

Rétvári Bence: Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja az OECD országok átlagát

Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja a legfejlettebb országok, az OECD-országok átlagát - mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden Érden.

2024. Május 14. 15:06, kedd | Belföld

Nagy István: közös érdek a magyar bor sikere

2024. Május 14. 15:05, kedd | Belföld

Nagy Márton: az elektromos autózás jelenti a jövőt