Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2016. Március 26. 20:00, szombat | Belföld
Forrás: mti

Húsvét - Erdő Péter: Jézus kereszthalálával feltöri a történelem burkát

Húsvét - Erdő Péter: Jézus kereszthalálával feltöri a történelem burkát

Jézus vállalja a kereszthalált, hogy kiszabadítsa az emberiséget abból a csapdából, amelybe gonoszságai újra és újra belesodorják, és ezzel feltöri a történelem burkát - mondta Erdő Péter, esztergom-budapesti érsek.

Erdő Péter kiemelte: Krisztus kereszthalála megszabadít bűneinktől, föltámadása pedig igazolja Isten irgalmasságát. A kereszténység üzenete ugyanis éppen az, hogy Isten nemcsak a feltámadt Jézust, hanem személy szerint minden embert meghív az örökkévaló boldogságra. Ez pedig olyan ajándéka az isteni irgalmasságnak, amit nem érdemelhetünk ki.

A bíboros rámutatott: ennek az isteni magatartásnak a fényében másként látszik a történelem és a körülöttünk lévő világ. Mert még ha olykor sötétnek tűnik is a horizont, ha eluralkodni látszik is a gyűlölet, de aztán - nem tudjuk pontosan, hogy mitől és hogyan - mégis kitisztulhat a történelmi égbolt, és megint felragyoghat az isteni szeretetet sugárzó nap.

Ez is hozzátartozik húsvét reggelének ragyogásához: Krisztus "felrobbantotta maga körül a sziklasírt, és ezzel kiemelte az örökkévaló életet a látszólagos pusztulás sötétjéből". Az utolsó szó Krisztus föltámadásáé, és ehhez képest a történelem valamennyi Heródesének és Pilátusának szereplése csak jelentéktelen közjáték - hangsúlyozta Erdő Péter.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során