Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2022. Január 07. 08:52, péntek | Bulvár
Forrás: MTI/Illusztráció: festival.sundance.org

Idén teljesen virtuális lesz a Sundance Filmfesztivál

Idén teljesen virtuális lesz a Sundance Filmfesztivál

Idén a pandémia miatt csak virtuálisan rendezik meg a Sundance Filmfesztivált - jelentették be a szervezők szerdán.

A Variety.com felidézte, hogy a korábbi tervek szerint a utahi Park Cityben január 20. és 30. között akarták megtartani a független filmmustrát. A tavalyi megoldáshoz hasonlóan a vetítések mellett virtuálisan is megtekinthetővé tették volna a produkciókat azok számára, akik személyesen nem tudtak volna odautazni.

A szervezők azonban szerdai közleményükben világossá tették, hogy a fesztivált ebben a hibrid formában idén nem tudják megrendezni: a koronavírus-járvány új hulláma miatt a közönség számára személyesen nem tartanak sem vetítéseket, sem közönségtalálkozókat. Ugyanakkor hozzátették: "a közönség azért idén is megtapasztalhatja a fesztivál varázsát és energiáját".

A filmek, a kiterjesztettvalóság-programok és a filmesekkel, színészekkel való beszélgetések virtuális portálokon át lesznek elérhetők.

Csuja László és Nemes Anna közös rendezését, a Szelíd című mozifilmet is a Sundance Filmfesztivál versenyprogramjában mutatják be. A Csonka Eszter testépítő-világbajnok főszereplésével forgatott alkotás lesz az első magyar film, amely versenybe kerül az amerikai fesztiválon.

A soron következő nagyobb rendezvények közül a pandémia miatt a közelmúltban törölték a Grammy-díjátadót, a Palm Springs-i Nemzetközi Filmfesztivált, az amerikai filmakadémia éves kormányzói díjátadóját és az észak-amerikai filmkritikusok díjkiosztójának (Critics Choice Awards) tervezett közvetítését is.

A Sundance 2021-ben hibrid kiadással jelentkezett: a virtuális program mellett országszerte néhány moziban is tartottak vetítéseket. Tabitha Jackson, a fesztivál igazgatója a rendezvény után akkor azt mondta, hogy a hibrid formátum sikere, és különösen a szélesebb közönség elérése miatt foglalkoznak a gondolattal, hogy megtartják ezt a formátumot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.