Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Szeptember 26. 15:46, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Időjárás-jelentés

Időjárás-jelentés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Az időjárási helyzet Európában
------------------------------

Dél-Európában még nyárias az idő. A többnyire anticiklonális hatásoknak köszönhetően sokat süt a nap, és a hőmérséklet csúcsértéke még többfelé a nyarat idézi. A Földközi-tenger menti országokban 26 és 32 fok közé melegszik fel délutánra a levegő, a legmelegebb továbbra is Délkelet-Spanyolországban van. Ugyanakkor a kontinens nyugati partjainál - középpontjával az Atlanti-óceán felett - ciklon örvénylik, és ciklon található már napok óta Északkelet-Európában is. A nyugati ciklon egyelőre lényegesen nem szól bele a szárazföld időjárásába. Az északkeleti ciklon azonban nagy terület időjárását alakítja; hatására sokfelé borult az ég, hideg van, és néhol már havazik. Sekély ciklon található középpontjával a Benelux-államok felett is. Ez a ciklon az elkövetkező 24-36 során délkelet felé helyeződik, hátoldali áramlási rendszerében az északkeleti hideg levegő a Kárpát-medencét is eléri. Pénteken térségünkben több fokkal mérséklődik a felmelegedés.

Várható időjárás az ország területén péntek estig:
---------------------------------------------------

Csütörtökön a napos időszakok mellett nagyrészt a felhős idő lesz a jellemző, szórványosan várható zápor, délnyugaton és északkeleten egy-egy zivatar is lehet. Pénteken az ország délnyugati harmadán erősen felhős lesz az ég, nyugaton és délen eső, zápor is valószínű, másutt változóan felhős, többnyire napos időre számíthatunk. Kezdetben a nyugati, majd az északnyugati szél többfelé megerősödik, főként zápor, zivatar környezetében átmenetileg viharossá is fokozódik. Pénteken napközben már mérsékelt lesz a változó irányú szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 10 fok között valószínű, de főként Nógrád, Heves megyében, illetve Borsod-Abaúj-Zemplén nyugati felén a szélvédett, derült területeken talajmenti fagy várható.
A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken többnyire 13 és 17 fok között alakul.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.