Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Augusztus 23. 09:50, szerda | PR
Forrás: (x)

III. Tiszai Challenge a Fruttamax Médiaválogatott részvételével

III. Tiszai Challenge a Fruttamax Médiaválogatott részvételével

Augusztus 5-én került megrendezésre a III. Tiszai Challenge nyílt vízi úszás, ahol 10 km-es és 500 méteres távon lehetett úszni a Tiszán.

A 10 km-es úszás keretében Tiszabercel és Balsa között úsztak a résztvevők, ha pedig valaki nem volt gyakorlott nyílt vízi úszó, de szerette volna kipróbálni magát, akkor egy 500 méteres távot teljesíthetett. A rendezvényt Gávavencsellő települése rendezte.

Az esemény fővédnöke a 16-szoros hosszútávúszó világkupa-győztes Kovács Rita volt, míg a díszvendége pedig Tiszafüred városa. Összesen száztíz nevező nevezett a 10 kilométeres úszásra. Valamennyi regisztrált és az úszást megkezdő versenyző ajándékcsomagot kapott, benne egy üveg tokaji borral, illetve egy fóliázott oklevéllel. A rendezvényen a Fruttamax Médiaválogatott tagjai várták a sportolni vágyó kicsiket és nagyokat. Katus Attila bemelegítette az úszókat és később Kerekes Zsomborral ,Szlépka Armanddal és a többi rövidtávra nevezővel karöltve leúszták az 500 méteres szakaszt .Természetesen nem maradhatott a közös sportolás a kilátogató vendégekkel ,teqballoztak az ismert közszereplők a Decatlon kitelepült több játékelemmel amit szintén kipróbáltak a Médiaválogatott tagjai is.

A válogatott legújabb tagja, Dudás Miki így nyilatkozott a Challenge-ről:

- Gávavencsellőn jártunk a III. Tiszai Challenge-n. Rengeteg program várta az érdeklődőket: ugrálóvár a gyerekeknek, szlalom pálya rollerrel, teqball, amit sikerült nekünk is kipróbálni profi teqballosokkal és a polgármesterrel. Nagyon jót játszottunk. Emellett a III.Tiszai Challengen a gyerekekre animátorok vigyáztak. A Spartan Race-esek felépítettek egy pályát, amit ki lehetett próbálni, és karate bemutató is volt. Ráadásul nagyon finomat ettünk. Kiváló program volt ez egy szombati napra. Az idővel is nagyon szerencsések voltunk, ugyanis reggel nagyon esett az eső, de mire elindult az úszóverseny, addigra kitisztult az ég, és kisütött a nap. Összességében egy nagyon jó kis program volt. Nagyon hálás vagyok, hogy egy ilyen szuper csapatnak a tagja lehetek, nagyon jól éreztük magunkat.

- Harmadik alkalommal került megrendezésre Gávavencsellőn a Tiszai Challenge, amely egy 10 kilométeres nyílt vízi úszás - kezdte Berecz János, Gávavencsellő polgármestere. - A rendezvény célja az volt, hogy az élő Tiszában való úszás szeretetét, az eltűnt strandoknak a feelingjét egy kicsit visszahozzuk a mai fiatalok életébe. Ebből az ötletből nőtte ki magát a Tiszai Challenge, amely már kicsit lehet, hogy országos hírű is, hiszen az ország több pontjáról, illetve külföldről is nagyon sok helyről érkeztek úszók. Nagyon sokan voltak a segítségünkre már itt az évek során az úszás lebonyolításában. Gondolok itt a Extreme Trail csapatára, Nyíregyházáról, vagy a Fruttamax Médiaválogatottra, akikkel több éves jó kapcsolatot ápolunk, és több rendezvényünkön is részt vettek már. Velük közösen lehetett sportolni, különböző sporteszközöket kipróbálni. A válogatott tagjaival fociztunk is, úsztunk, eveztünk.

A rendezvény célja az volt, hogy mindenki jól érezze magát. Ezt szolgálták a különböző kísérő programok is. A rajt előtt Katus Attila gondoskodott az úszók bemelegítéséről, illetve napközben is lehetett tornázni vele. A különféle sportprogramokon túl a balsai kompkikötőben forró babgulyással is várták az úszókat.

2023.08.21. Udvardi Csilla

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről