Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Június 05. 20:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Lajos László Viktor

Indul a VB! Bemutatjuk a csapatokat: Chile és Ausztrália

Indul a VB! Bemutatjuk a csapatokat: Chile és Ausztrália

Nemsokára itt a Futball Világbajnokság, ezúttal két kevésbé ismert csapatot veszünk górcső alá.

Chile (Világranglista 13.)

Az esélytelenek nyugalmával vágnak neki a VB-nek a chileiek, bár azt nem lehet mondani, hogy rossz csapatuk lenne, vagy éppen hogy bajban lettek volna a selejtezőben: Dél-Amerikában harmadikok lettek, Argentína és Kolumbia mögött. Négy éve a legjobb 16-i jutottak, akkor a brazilok ejtették ki őket: simán. Most is van esély arra, hogy ha csoportmásodikként továbbmennek, akkor a sors ismét a Selecao-val hozza őket össze.

A kapusposzton Claudio Bravo lesz az első számú, ő a Real Sociedad játékosa, úgy néz ki, nyáron leigazolja őt a Barcelona. A védelem lehet a gyenge pont: igazi klasszis mindössze egy van, Mauricio Isla és ő bár bajnok lett idén a Juventussal, sokat nem játszott.

Középpályán vannak a nagy sztárok: Arturo Vidal, Jean Beausejour vagy éppen Carlos Carmona mind jó játékosok, a cserepad kissé rövid, a variációs lehetőségek száma nagyon is korlátozott.

A csatársorban van a legnagyobb név: Alexis Sánchez, a Barcelona támadója. Őt nem kell bemutatni, hatalmas gólokat lő, remek osztogatja a passzokat és még cselezni is tud. Mellette van még a Valencia klasszisa, Eduardo Vargas, valamint Mauricio Pinilla, a Cagliari csatára.

A csapat sztárja: Az igazi húzónév természetesen Alexis Sánchez, igazi minőségi támadó, a La Ligában idén 19 gólig jutott.

Akire oda kell figyelni: Arturo Vidal. A középpályás már három éve tartozik a Juventus kötelékébe, azóta nyert három bajnokságot és középpályás létére szerzett 28 gólt 95 bajnoki meccsen. Remekül lő, remekül irányít, komplett középpályás, védekezni és támadni is a legmagasabb szinten képes.

Ausztrália (Világranglista 59.)

Az óceániai csapatnál (akik ázsiaiként játszanak selejtezőket) generációváltás volt - félig meddig. A nagy öregek, mint Kewell vagy Viduka már lemorzsolódtak, csakúgy mint meglepetésre a válogatottsági csúcstartó, Chelsea-cserekapus Schwarzer, helyükre pedig kevéssé ismert, de tehetséges játékosok érkeztek.

A hálóőrök között nem nagy a választék, de nagyjából mindenki egyformán ismeretlen, talán Mathew Ryan lehet az, aki védeni fog, a belga bajnokságban stabilan és jól véd.

A védelemről sem sokat lehet mondani, van itt Kínába, Koreában és az angol harmadik ligában játszó is, ismert játékosok ezen a poszton sincsenek.

A középpályán ott a reménysugár, hiszen a Premier League egyik idei felfedezettje, a Crystal Palace-os Jedinak és talán a legnagyobb név, Mark Bresciano is itt található, de ahogy ez a keretre jellemző itt is csak kisebb nevek vannak.

A támadósorba mindössze három játékost nevezett Ange Postecoglou vezetőedző: a veterán Tim Cahill lehet az egyik vezéregyénisége ennek csapatnak.

A csapat sztárja: Tim Cahill. Furcsa helyzetben vannak az ausztrálok, hiszen két 34 éves játékosra nehéz úgy építeni, hogy rajtuk fog múlni a csapat sorsa. Cahill remekül játszik az Egyesült Államokban, az MLS-ben, de akármennyire is jó, már kiöregedett.

Akire oda kell figyelni: Mile Jedinak. A Crystal Palace középpályása tipikusan későn érő típus, játszott ő minden felé, de igazán előre lépni csak 2009-ben tudott, amikor a török Genclerbirligibe igazolt, majd 2011-ben Angliába került a Crystal Palacehoz. A londoniaknál hatalmas kedvenc lett, feljutottak az élvonalba, ahol pedig idén sikerült is bennmaradniuk, Jedinak pedig a csapat összes meccsét végigjátszotta az utolsó kivételével, 30 perccel a vége előtt ugyanis megsérült.

A verdikt:

A csoportelső szinte biztosan a spanyol válogatott lesz, a második helyért hatalmas csata lesz majd Hollandia és Chile között, talán utóbbiak egy kicsit esélyesebbek is. Az ausztrálok ebbe a csatába nem nagyon tudnak majd beleszólni, valószínűleg csoportutolsóként fognak kiesni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: