Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Május 30. 16:40, péntek | Helyi
Forrás: Lajos László Viktor

Indul a VB! Bemutatjuk a csapatokat: Mexikó és Kamerun

Indul a VB! Bemutatjuk a csapatokat: Mexikó és Kamerun

Már csak 14 nap és itt a Foci VB! A csapatok bemutatását az A-csoport két további tagjával, Mexikóval és Kamerunnal folytatjuk.

A csoport másik két csapatának bemutatóját itt olvashatják.

Mexikó (Világranglista 19.)

A mexikói válogatott látott már szebb napokat is, meglepetésre csak pótselejtezővel tudták kivívni az indulást. A csapat már elvesztette régi erejét, a játékoskeret pedig közel sem olyan erős, mint négy vagy nyolc éve. A keretben kevés a légiós, a csapat nagy része otthon játszik, emiatt is tűnik gyengének a válogatott.

A kapusposzt stabilnak tűnik, Guillermo Ochoa lesz az első számú, ő a francia élvonalbeli Ajaccióban vitézkedik, igaz utolsóként kiestek idén a bajnokságból.

A védelem furcsa keveréke a fiatal, ámde tapasztalt és a veterán játékosoknak. Rafael Márquez és Carlos Salcido együtt összesen 238 válogatottsággal a hátuk mögött már nagyon régi motorosok, de Héctor Moreno vagy éppen a Leverkusenes Guardado személyében klasszis, érett játékosok is vannak.

A középpálya az, ahol kezdődnek a gondok: egyedül Hector Herrera nevezhető Európában is ismert játékosnak, a többiek mind otthonról utaznak Brazíliába. Érdekesség, a középpályásoknak összesen nincs feleannyi válogatottsága, mint Márqueznek a maga 118-ával.

A csatársorban vannak az ismert játékosok, igaz csak kettő van belőlük: a Manchester Unitedes Javier Hernandez, vagyis Chicharito, valamint az egykori Barcelona és Tottenham játékos, Giovani dos Santos, de rajtuk kívül igazi klasszis nincs.

A csapat sztárja: bárki bármit mond, itt a legnagyobb név még mindig Rafa Marquezé. Eljárt fölötte az idő, már nem valami gyors és szem előtt sincs, hiszen Mexikóban, a Leónban játszik, de ő már a jelenlétével óriási pluszt ad a csapatnak.

Akire oda kell figyelni: Chicharito. Igen, rossz szezonja volt a Manchester Uniteddel, mindössze négy gólig jutott, de ebben a gyengécske, szinte üres mexikói csapatban tőle lehet várni a gólokat, a pluszt, amivel túl tudja élni a csoportkört a válogatott.

Kamerun (Világranglista 50.)

Ez a Kamerun, már nem az a Kamerun. Olimpiát nyertek, hatalmas sikereket vártak az aranygenerációtól, akik aztán csendben elhúzodtak és visszaestek a középszerbe. A csapat negatív csúcson volt tavaly, év elején, 79. helyen voltak a világranglistán. Az utóbbi két Afrika Kupára ki se jutottak, erre a VB-re is csak éppenhogy, így felmerül a kérdés: mit várhatunk a kameruniaktól?

Kapusposzton gyenge a csapat, jó kérdés, ki lesz az első számú kapus, egyikük se nagy név. A védelem már sokkal jobb: európai élbajnokságokban, stabil kezdő játékosok alkotják, főleg Nicolas N'Koulou lehet a sztár, ő a Marseille-ben alapember.

A középpályán van minőség bőven: Alex Song, a Barcelonából, Joel Matip a Schalkéból, vagy éppen Stéphane Mbia mindannyian klasszisok, de ne feledkezzünk meg a veteránnak számító Jean Makounról sem. A csatársorban van a legnagyobb sztár a jelenleg klub nélküli Samuel Eto'o, aki 33 évesen, csapatkapitányként fogja vezetni majd Kamerun válogatottját.

A csapat sztárja: Samuel Eto'o. Pocsék szezonja volt a Chelsea-vel, nem is hosszabbított vele a csapata, bár ennek oka valószínűleg az életkora. Eto'o bőven túl van már a csúcson, ez lehet az utolsó VB-je, bizonyítani akar majd.

Akire oda kell figyelni: Alex Song. A kameruni válogatott talán legjobb játékosa, bár nem lehet alapembernek mondani őt a Barcelonában. Nem volt különösebben jó szezonja, csak a bajnokik felén játszott, de ettől még ő lehet az, aki stabilitást ad majd az afrikai csapat középpályájának.

Ki jut tovább az A-csoportból?

Elsőként szinte biztosan a brazilok mennek majd tovább, ezt felesleges ragozni, de a második helyért nagy csata várható, igaz, legerősebbnek a három válogatott közül a horvát csapat tűnik, ha csak nem lesz valami meglepetés, ők jutnak tovább.

Holnap újabb két válogatottat ismerhetünk majd meg a B-csoportból!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.