Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Június 01. 20:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Lajos László Viktor

Indul a VB! Bemutatjuk a csapatokat: Spanyolország és Hollandia

Indul a VB! Bemutatjuk a csapatokat: Spanyolország és Hollandia

Már csak 12 nap és itt a Foci VB! Ezúttal a négy évvel ezelőtti döntősök vannak terítéken, akik össze lettek sorsolva a B-csoportban.

Spanyolország ( Világranglista 1.)

A hispán válogatott mindent elért az utóbbi hat évben, amit csak lehetett, nyertek két EB-t és egy VB-t, címvédőként vágnak neki a sorozatnak. Nincsenek könnyű helyzetben, hatalmas elvárásokkal kell szembenéznie Vicente Del Bosque csapatának.

Kapusposzton nincs meglepetés, a Real Madrid mellőzött hálóőre védhet majd a VB-n, De Geának és Reinának nem sok esélye van a csapatba kerülésre. A védelem is tele van sztárokkal, elég csak Sergio Ramos, Piqué vagy Azpilicueta nevét mondani, mindenki tudja, hogy igazi klasszisokkal állunk szemben.

A középpálya továbbra is bivalyerős: Xavi, Iniesta, Xabi Alonso, Fabregas, Busquets, Cazorla, Mata vagy David Silva a világ bármelyik válogatottjába, gondolkodás nélkül bekerülne. A csatársor lehet a kritikus pont: Fernando Torres szokás szerint pocsék szezont futott, David Villa már túl van a csúcson (igaz, fontos szerepe volt abban, hogy bajnok lett az Atletico), Pedro nem igazán center, míg a legnagyobb reménység, az ex-brazil Diego Costa nem játszott még eleget a válogatottban (egyszer), mostanában pedig állandóan sérült.

A csapat sztárja: Sergio Ramos. Lehetett volna gyakorlatilag bárkit választani, azonban Ramos egy olyan klasszis védő, akire lehet csapatot építeni. Igaz, hajlamos elveszíteni a fejét, túlzottan agresszív helyenként, azonban helyén van a szíve és erre óriási szüksége lesz a csapatra. Mellesleg remek idényt futott, a Real Madrid legjobbja volt véleményem szerint.

Akire oda kell figyelni: Diego Costa. Az Atletico Madrid vezéregyénisége volt a szezonban, fél Európa le akarja őt igazolni, remek idénye volt, hiszen bajnok és BL-döntős volt, nagy feladat vár rá, ha teljesen egészséges lesz a VB-n. Szemfülesek voltak a spanyol illetékesek, hiszen miután sorozatosan figyelmen kívül hagyta Brazília, így új hazát választott magának a csatár és februárban be is mutatkozott a Vörös Fúria mezében.

Hollandia (Világranglista 15.)

Az Oranjéval nagyot fordult a világ négy év alatt, már árnyékai lettek régi önmaguknak. A VB-döntőn nem sokon múlott, hogy nyerjenek, végül a spanyolok bizonyultak jobbnak és következett négy év szenvedés. Az Európa Bajnokságon szégyenszemre már a csoportkörben, három vereséggel és mindössze két rúgott góllal kiestek. A hollandok drukkereinek van egy rossz hírem: ez a válogatott azóta még gyengébb lett.

A kapusposzton Michel Vorm, a Swansea kapusa tűnik az első számú választásnak, a másik kettő hálóőrnek eddig nem sok nemzetközi tapasztalata van. A védelemben kezdődnek az igazi problémák: alig játszottak a nemzeti csapatban, teljesen ismeretlen fiatalok alkotják ezt a szekciót, kivételt képez Ron Vlaar, az Aston Villa védője, de neki is csak 23 válogatott meccse van.

A középpályán három tapasztalt játékos van, Robben, Sneijder és De Jong, a többieknek ez lesz az első nagy tornájuk. A csatársor pedig ellentétes, itt már van kiöregedő sztár (Kuyt), van két klasszis csatár sérülésekkel teli szezonnal (van Persie, Huntelaar) és van egy fiatal titán, az általunk is jól ismert Jeremain Lens.

A sztárjátékos: Arjen Robben. A Bayern vezéregyénisége, gyors, technikás szélső, akinek nagy hibája, hogy sok helyzetet képes elszúrni. Egy nagy helyzetet nem szúrt el tavaly és meg is lett az eredménye, megnyerte a Bajnokok Ligáját. Az ő passzjátékán, pontosabban önzőségén, nagyon sok fog múlni.

Akire oda kell figyelni: Georginio Wijnaldum. Ebben a rovatban szeretnék kevéssé ismert játékosokat bemutatni és a hollandoknál van miből válogatni. Wijnaldum neve nem sokaknak lehet ismert, de a PSV játékosa igazi klasszis lehet a VB-n. Gyors, technikás, egyaránt bevethető szélsőtámadóként és támadóközéppályásként, ráadásul még gólerős is. Mindössze 22 évesen ő lett klubjának csapatkapitánya, igazi vezéregyéniség, az előző idényben pedig sorra hozta a jobbnál jobb meccseket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: