Városlista
2021. január 21, csütörtök - Ágnes

Hírek

2014. Március 30. 20:06, vasárnap | Helyi
Forrás: Alex

Interaktív fegyverkiállítást rendeztek a makói múzeumban.

Interaktív fegyverkiállítást rendeztek a makói múzeumban.

Szombat délután interaktív fegyverkiállítást tartottak a múzeumban, amelyen bárki kedve szerint kézbe vehette a kardokat, miközben érdekes történeteket meséltek annak múltjáról.

A fegyvereket eddig is meg lehetett tekinteni üvegdobozban, de ez alkalomból bárki a saját kis kedvenc kardját kézbe vehette és megtapasztalhatta annak minőségét.
Nem csak egyszerű kardok kerültek kiállításra, hanem szablyák, kések, kopják és íjak is, melyek közül rengeteg eredeti.
Legközelebb április 26-án lesz a múzeumban ilyen interaktív nap, melyen újra kézbe lehet venni a kiállított fegyvereket, de addig is üvegdobozban tekinthetők meg.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 20. 18:03, szerda | Belföld

Idén 4 százalékkal bővülhet a magyar gazdaság

A magyar gazdaság 4 százalékkal bővülhet az idén a tavalyi, várhatóan 6 százalékos csökkenés után, de sok a bizonytalanság az Equilor Befektetési Zrt. legfrissebb elemzése szerint.

2021. Január 20. 17:06, szerda | Külföld

Nyárig a szlovén lakosság 70 százalékát beoltanák

A kedvező járványügyi helyzet miatt enyhíthetnek a korlátozásokon Szlovéniában, például újraindulna a tanítás, Janez Jansa miniszterelnök bejelentése szerint pedig a nyár elejéig a lakosság 70 százalékát is beoltanák.

2021. Január 20. 16:01, szerda | Belföld

Három hét múlva fizetik a 13. havi nyugdíj első részletét

Három hét múlva, február 12-től kapják meg a nyugdíjasok a 13. havi nyugdíj első részletét - jelentette be a családokért felelős tárca nélküli miniszter parlamenti államtitkára szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján.

2021. Január 20. 15:01, szerda | Külföld

Hamarosan négyfajta oltás közül választhatnak a szerbiai állampolgárok

Néhány héten belül várhatóan az Oxfordi Egyetem és az AstraZeneca vakcináját is bejegyzik Szerbiában, így már négyfajta oltóanyag közül választhatnak azok, akik önként beoltatnák magukat