Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2013. Március 12. 19:46, kedd | Külföld
Forrás: mno.hu

Itt a tél: az összes budapesti járatot törölték

Itt a tél: az összes budapesti járatot törölték

Az erős havazás miatt kedden lezárták a frankfurti repülőteret, a Budapest Airport honlapján szereplő délutáni információk szerint valamennyi délutáni és esti budapesti járatot is törölték. Nyugat-Európában ismét tél van komoly hómennyiséggel, de a hideg idő hazánkat is eléri: a nemzeti ünnepen akár mínusz 10 fok is lehet.

Frankfurtban csaknem 15 centiméter hó esett, a légikikötő lezárása miatt legalább 200 járatot töröltek. Ugyancsak a télies időjárás miatt a párizsi Charles de Gaulle repülőtéren a napi járatok negyedét, közel háromszázat töröltek.

Téli időjárás: lecsúszott a kifutópályáról az utasszállító

A francia főváros másik repülőterén, az Orly légikikötőben lecsúszott a jeges pályáról a Tunisair egyik repülőgépe, ami tovább nehezíti a helyzetet, és több járatot törölni kellett. A Tunisair légitársaság repülőgépén utazók közül senkinek sem esett baja. Az Air France francia légitársaság arra szólította felutasait, hogy halasszák el európai vagy franciaországi utazásaikat, ha azt Párizson keresztül tervezték.

A nagy havazás miatt kedden bezárt az összes észak-franciaországi repülőtér, a térségben több helyütt 50 centiméter körüli hó esett. Ugyancsak a téliesre fordult időjárás miatt a brüsszeli légikikötő is csak korlátozottan fogadja és indítja a repülőket, délutáni bejelentés szerint.

Az Eurostar gyorsvonat szerelvényeit először csak egy-egy ponton állították le a hóátfúvások miatt, de délután bejelentették, hogy a nap hátralévő részére szüneteltetik a szolgáltatást Belgiumban és Franciaországban is.

Nyugat-Európára leszakadt a hó

Nyugat-Európa több országába visszatért a tél, Angliában, Franciaországban és Németországban a hét elején közlekedési fennakadásokat és áramkimaradásokat okozott a havazás. A délkelet-angliai Sussex grófságban keddre virradóra gépkocsik ezrei rekedtek az utakon a szűnni nem akaró havazás miatt. Paradox módon viszont Anglia északi részén és Skóciában, ahol az éghajlat hűvösebb, mint Nagy-Britannia déli felében, melegebb időjárás honol, plusz 5-6 fokos hőmérsékleteket mérnek.

Franciaország északnyugati részében, Bretagne-ban és Alsó-Normandiában több mint 68 ezer háztartás maradt áram nélkül, és kedden reggel mintegy ezer autós rekedt a gépkocsijában a heves havazás miatt. Németország északi felébe is visszatért a tél. Tükörjég borítja az utakat, és heves havazás volt a térségben, Schleswig-Holsteinben és Alsó-Szászországban több tízezer iskolás számára elmaradt a tanítás. Frankfurt környékén és tőle északra a legnehezebb a helyzet. Az A45-ös autópályát lezárták, mert a jeges úton mintegy száz személygépkocsi és teherautó ütközött össze Münzenberg közelében. Szerencsére senkinek sem lett komoly baja. Halálos áldozatot csak Franciaországból jelentettek, ahol ketten megfagytak.

Hazánkat is eléri az ítéletidő

Hazánkban a héten kevés lesz a napsütés, az ország több területén is beborulhat az ég. A hétvégére igazi téli időjárás jön: szombaton mínusz 10 fok is lehet, a közlekedést pedig a vastag hótakaró nehezítheti.

Címkék: Időjárás-hó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt