Városlista
2024. május 29, szerda - Magdolna

Hírek

2012. Január 02. 07:35, hétfő | Külföld
Forrás: mno.hu

Újabb magyart ért súlyos bántalmazás Temerinben

Újabb magyart ért súlyos bántalmazás Temerinben

Egy magyar fiatalembert szilveszter éjszakáján súlyos sérülésekkel szállítottak az újvidéki kórházba – olvasható a Magyar Remény Mozgalom temerini közösségi szervezetének közleményében.

A sérültre eszméletlen állapotban találtak rá Temerin központjában.

A Magyar Remény Mozgalom (MRM) temerini községi szervezete 2012. január 1-jén értesült egy újabb, súlyos erőszakos cselekményről. Egy magyar fiatalembert (M. Gy.) szilveszter éjszakáján súlyos sérülésekkel szállítottak az újvidéki kórházba. Információink szerint összeverve, eszméletlenül találtak rá Temerin központjában. „Tekintettel az elmúlt időszak történéseire, követeljük a rendőrségtől, hogy mielőbb találják meg az elkövetőket, és elvárjuk, hogy súlyos büntetéssel, példát statuálva üzenjenek mindenkinek, hogy az erőszak elfogadhatatlan közösségünkben” – olvasható a szervezet közleményében.

Mint arról korábban beszámoltunk, a helyi szabálysértési bíróság első fokon 25 nap elzárást és kevesebb mint 20 ezer forint pénzbírságot szabott ki arra a két, szerbül beszélő férfira, akik a vajdasági Temerinben a karácsonyi éjféli mise után megtámadtak egy 75 éves magyar asszonyt és a segítségére siető magyar házaspárt is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 27. 06:00, hétfő | Külföld

Számos halálos áldozata és több tucat sérültje van az Egyesült Államok középső államait sújtó újabb viharoknak

Legkevesebb tízen meghaltak, köztük gyerekek az Egyesült Államok középső államaiban kialakult tornádókban vasárnapra virradóra.

2024. Május 26. 09:03, vasárnap | Külföld

Az Egyesült Államok visszafogottságra kérte Kínát a Tajvan közelében indított hadgyakorlat kapcsán

Az Egyesült Államok a Tajvan közelében indított hadgyakorlatának korlátozására sürgette a kínai haderőt szombaton, amely a katonai műveleteket az új tajvani elnök beiktatását követően indította.

2024. Május 25. 08:13, szombat | Külföld

Putyin: Zelenszkij legitimitása megszűnt

Megszűnt Volodimir Zelenszkij ukrán elnök legitimitása, a kérdés az, hogy kivel kell tárgyalásokat folytatni Ukrajnában - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz államfő Minszkben.

2024. Május 23. 08:07, csütörtök | Külföld

Románában épül meg Európa legnagyobb lőporgyára

Csaknem 400 millió eurós beruházásból Romániában, Brassó megyében épül meg Európa legnagyobb lőporgyára - erősítette meg Nicolae Ciuca szenátusi elnök, volt kormányfő szerdán Bukarestben.