Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2024. Január 11. 06:00, csütörtök | Kék hírek
Forrás: MTI

Járóbottal, vascsővel és konyhakéssel öltek meg egy embert Borsodban

Járóbottal, vascsővel és konyhakéssel öltek meg egy embert Borsodban

A Miskolci Törvényszék tizenhét év fegyház végrehajtási fokozatú szabadságvesztésre ítélte azt az arlói férfit, aki fém járóbottal, vascsővel és konyhakéssel ölt meg egy embert - közölte az MTI-vel szerdán a törvényszék sajtóo

A tájékoztatás szerint a vádlott 2021 szeptemberében, egy közös italozást követően kialakult szóváltás alatt a járóbottal és a vascsővel többször fejen ütötte és testszerte bántalmazta, majd a konyhakéssel többször megszúrta a sértettet, aki ennek következtében meghalt.

A törvényszék a vádlottat különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt ítélte el, egyúttal a férfit kizárta a feltételes szabadság kedvezményéből - közölték.

Mint írták, a büntetés kiszabásakor a törvényszék enyhítő körülményként vette figyelembe egyebek mellett a terhelt büntetlen előéletét. Ugyanakkor súlyosító körülményként értékelte ittasságát, "a kitartó, gátlástalan, kíméletlen módon történő elkövetést", az eszközhasználatot és azt, hogy mást az elkövetéssel hamisan megvádolt.

Súlyosító körülményként esett még latba az élet elleni bűncselekmények elszaporodottsága is. Az ítélet nem jogerős, ellene a vádlott és védője fellebbezést jelentettek be, az ügy a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik - olvasható a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Lecsapott a rendőrség Kerepesen!

Hat kábítószer-fogyasztót és két -terjesztőt fogtak el szerdán Kerepesen a rendőrök - közölte hivatalos oldalán a rendőrség.

2024. Július 26. 09:25, péntek | Kék hírek

Mintegy 90 kilogramm drogot foglalt le a rendőrség, nyolc embert gyanúsítanak az ügyben

Mintegy 90 kilogramm marihuánát foglalt le a rendőrség az elmúlt hetekben, az ügycsoportnak eddig nyolc gyanúsítottja van - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) csütörtökön a police.hu oldalon.

2024. Július 25. 07:33, csütörtök | Kék hírek

Két ember meghalt egy vasúti átjáróban történt balesetben Szentesnél

Két ember meghalt egy vasúti átjáróban történt balesetben Szentes közelében szerda este - közölte Pere Csaba, a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI érdeklődésére.

2024. Július 18. 07:51, csütörtök | Kék hírek

ORFK: átverés a rendőrség nevében küldött sms

Átverés a rendőrség nevében küldött sms, amely többnyire be nem fizetett közigazgatási bírságról, tilosban parkolásról vagy gyorshajtásról szól - figyelmeztetett az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a police.hu oldalon szerdán.