Városlista
2024. június 18, kedd - Levente

Hírek

2024. Január 11. 06:00, csütörtök | Kék hírek
Forrás: MTI

Járóbottal, vascsővel és konyhakéssel öltek meg egy embert Borsodban

Járóbottal, vascsővel és konyhakéssel öltek meg egy embert Borsodban

A Miskolci Törvényszék tizenhét év fegyház végrehajtási fokozatú szabadságvesztésre ítélte azt az arlói férfit, aki fém járóbottal, vascsővel és konyhakéssel ölt meg egy embert - közölte az MTI-vel szerdán a törvényszék sajtóo

A tájékoztatás szerint a vádlott 2021 szeptemberében, egy közös italozást követően kialakult szóváltás alatt a járóbottal és a vascsővel többször fejen ütötte és testszerte bántalmazta, majd a konyhakéssel többször megszúrta a sértettet, aki ennek következtében meghalt.

A törvényszék a vádlottat különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt ítélte el, egyúttal a férfit kizárta a feltételes szabadság kedvezményéből - közölték.

Mint írták, a büntetés kiszabásakor a törvényszék enyhítő körülményként vette figyelembe egyebek mellett a terhelt büntetlen előéletét. Ugyanakkor súlyosító körülményként értékelte ittasságát, "a kitartó, gátlástalan, kíméletlen módon történő elkövetést", az eszközhasználatot és azt, hogy mást az elkövetéssel hamisan megvádolt.

Súlyosító körülményként esett még latba az élet elleni bűncselekmények elszaporodottsága is. Az ítélet nem jogerős, ellene a vádlott és védője fellebbezést jelentettek be, az ügy a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik - olvasható a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 17. 08:33, hétfő | Kék hírek

Mától országos ellenőrzést tart az utakon a rendőrség

Mától egy hétig országos ellenőrzést tart az utakon a rendőrség, hogy kiszűrjék az alkohol vagy drog hatása alatt, ittas vagy bódult állapotban volán mögé ülőket

2024. Június 12. 12:39, szerda | Kék hírek

A NAV csaknem 3000 hamis alkatrészt és autódiagnosztikai eszközt szűrt ki a piacról tavaly

Csaknem 3000 hamis autóalkatrészt, autódiagnosztikai eszközt és szoftvert szűrt ki a piacról tavaly a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a Járműipari Forgalmazók Szellemi Tulajdonvédelmi Szakmai Egyesületének (JAF) szakmai támogatásával.

2024. Június 07. 07:16, péntek | Kék hírek

Hármas gyilkosság történt Szerbiában

Hármas gyilkosság történt csütörtökön a kelet-szerbiai Knjazevacon, ahol egy 22 éves férfi meggyilkolta az apját, a nagyanyját és a nagyapját - közölte Ivica Dacic belügyminiszter.

2024. Június 06. 09:24, csütörtök | Kék hírek

Büntetőeljárás indult a vízbe fulladt 5 éves kisfiú ügyében

A rendőrség közigazgatási és büntetőeljárást is indított a szerdán délelőtt Hajdúszováton megfulladt 5 éves kisfiú halálesete pontos körülményeinek tisztázásáért