Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2014. Szeptember 25. 11:25, csütörtök | Helyi
Forrás: Lajos László Viktor

Játszóház épül az egykori kaszinó helyén

Játszóház épül az egykori kaszinó helyén

Újabb kihasználatlan, Csipke sori épület talált gazdát: az egykori kaszinó épülete a felújítások, korszerűsítések után játszóházként fog üzemelni.

Még a nyáron hirdetett pályázatot Makó Város Önkormányzata a Széchényi tér 15. alatt álló egykori Kaszinó bérbeadására. Egyetlen érvényes pályázat érkezett, így a győztes, akinek személyét szeptember 2-án hagyta jóvá a Városfejlesztési, Városüzemelési, Lakásügyi és Turisztikai bizottság, Veréb-Tóth Krisztina, vállakozó lett, aki játszóházat fog üzemeltetni a helyiségben.

A megegyezés alapján külső felújítást, a hőszigetelés kialakítását, valamint a belső festést és a fűtést a város állja majd, a berendezések beszerzése, működtetése a bérlő feladata lesz.

Az épület már régóta üres volt, többek között Euronics és Kínai áruház is működött a Kaszinó épületében. A 309 négyzetméteres üzlethelyiség éves kezdő bérleti díja 200 Ft/m2 + ÁFA/hónap lesz az első évben, majd a második évtől 400, a harmadiktól 600, a negyedik évtől 700, valamint az ötödik, a szerződésben foglalt utolsó évben 800 Ft/m2 + ÁFA / hó lesz.

A város két kivitelezővel köt szerződést: a felújítást Jantó Sándor makói vállalkozó cége, a Mester Bau Holding Kft. fogja elvégezni, az épületgépészeti munkákat pedig az ugyancsak makói Rakonczai János cége a Jacksson Bt. végzi el.

A tervek szerint az épület belső felújítása október 25-ig, a külső felújítás és a fűtés kialakítása pedig november 10-ig fog tartani, ezután néhány héttel fog megnyílni a játszóház.

A ma délelőtti sajtótájékoztatón Veréb-Tóth Krisztina elmondta: az országban egyedülálló felszereltségű játszóházat akarnak létrehozni, amely minden korosztálynak kellemes kikapcsolódást jelenthet. A makói származású színészhölgy hozzátette: 0-tól 99 éves korig szórakozást nyújthat mindenkinek a Sajtkukac Játszóház.

Dr. Buzás Péter polgármester hozzátette: turisztikai értéke is lesz az épületnek, amelyet vállalkozásban fognak majd működtetni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt