Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2014. Június 12. 08:15, csütörtök | Helyi
Forrás: www.infomako.hu

Kamu volt az erőszak

Kamu volt az erőszak

Valójában nem is erőszakolták meg azt a makói nőt, aki egy hete azzal vádolt meg egy helybéli férfit és társát, hogy a Nagyér sétányon megtámadták és bántalmazták.

Tegnap visszavonta vallomását a 23 éves nő kedden, miután a negyedik kihallgatás után beismerte, nem is erőszakolták meg.

A fiatal nő június elsején részegen kerékpározott és esett el, ezt akarta eltitkolni. Az egyik helyi kocsmából tartott hazafelé az egyik korábbi gyanúsítottal, akivel szóba elegyedett a szórakozóhelyen, majd a Hunyadi utca környékén a zebrán a nő leesett a kerékpárról és fejre esett. Az ütéstől szédült, fájt a feje és vér szivárgott a füléből.

A férfi ezután a sokkon átesett nőt saját lakásába vitte, ahol lefektette. A nő ezután arra ébredt, hogy a férfi szeretne szexuális kapcsolatot létesíteni vele, végül nem történt semmi, a nő inkább hazament barátjához, a kocsmában megismert férfival abban állapodtak meg, hogy senkinek nem beszélnek a történetekről.

Reggel hazaérve barátja látta a sérüléseit, kihívta a mentőket, nekik a nő azt hazudta, leesett a lépcsőn. Anyja faggatására később azt találta ki, megerőszakolták, azonban nem gondolta volna, hogy anyja ezt először az orvosoknak, majd a rendőrségben is továbbadja.

A fiatal nő valójában azért vádolta meg R. Bálintot, a korábbi gyanúsítottat, mert néhány hete tiszteletlenül viselkedett vele egy szórakozóhelyen. A nő története megvezett a hatóságokat, hiszen egyrészt a poligráf sem hozott perdöntő bizonyítékot és a koponyasérülés is életveszélyesnek minősült.

A Délmagyarország információi szerint a térfigyelő kamerák felvételein tisztán látszik a Hunyadi utcában a baleset. R. Bálintot végül kedden szabadlábra helyezték. A makói nő ellen eljárás indul a hatóság félrevezetése miatt, amennyiben bűnösnek találják, 2-től 8 évig terjedő szabadságvesztésre is számíthat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni