Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2014. Június 09. 10:30, hétfő | Helyi
Forrás: idokep.hu

Kánikula jön!

Kánikula jön!

Rekkenő hőség lesz, az UV-sugárzás 11 és 15 óra között többfelé nagyon erős szintet érhet el, gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről, viseljünk napszemüveget, szalmakalapot, valamint vigyünk folyadékot is magunkkal.

Pünkösdhétfőn is folytatódik a száraz, napos nyári idő, délutánra 30-34°C közé melegszik a levegő. A keleti tájakon időnként megélénkülhet az északkeleti szél, máshol gyenge, mérsékelt marad a légmozgás. Nagyon erős lesz az UV-sugárzás!

Távolabbi kilátások

Kedden is marad a napos, nyári idő, de az északi, északkeleti tájakon egy-egy nyári zápor, esetleg zivatar előfordulhat. A csúcshőmérséklet egyre több helyen megközelítheti, helyenként meg is haladhatja a 35 fokot. Továbbra is erős, nagyon erős lesz az UV-sugárzás!

Szerdán is folytatódik a kánikula többfelé 35°C körüli csúcshőmérséklettel. Hajnalban még enyhébb idő várható, 15 és 20°C közé csökken csak a hőmérséklet. Északkeleten, keleten megélénkülhet az északias szél.

Csütörtökön egy gyenge hidegfront miatt egy-két fokot visszaeshet a hőmérséklet, de így is többfelé 30 fok felett alakulhat a maximum-hőmérséklet. Elszórtan egy-egy zápor, esetleg zivatar is kialakulhat. Pénteken 25-28°C-ot mérhetünk.

Orvosmeteorológia

Hétfőn továbbra sem lesz front fölöttünk, azonban tovább melegszik az idő, ezért szervezetünk egyre nagyobb igénybevételnek lesz kitéve, főként a szívbetegeket és a vérnyomás-problémákkal küszködőket viselhetik meg az előttünk álló napok. Érdemes növelnünk a napi folyadékbevitelt, valamint kerülnünk a nehéz, zsíros ételek fogyasztását. Az UV-sugárzás 11 és 15 óra között erős, többfelé nagyon erős szintet érhet el, gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről, viseljünk napszemüveget, szalmakalapot!

Közlekedésmeteorológia

A közlekedésben hétfőn is az erős napsugárzás okozhat elsősorban problémát, ezért érdemes vezetés közben napszemüveget viselni. Gyermekeinket, házi kedvenceinket ne hagyjuk a tűző napon álló, zárt járműben! Délen és keleten olykor megélénkülhet az északi, északkeleti szél, mely kis mértékben ronthatja a járművek menetstabilitását. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.

2024. Május 16. 07:55, csütörtök | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks történelmi diadala

A Paks hosszabbításban 2-0-ra legyőzte a bajnok Ferencvárost a labdarúgó MOL Magyar Kupa Puskás Arénában rendezett szerdai döntőjében.

2024. Május 16. 07:54, csütörtök | Külföld

Már június végén megtartják az első nyilvános vitát Donald Trump és Joe Biden között

Már június végén megtartják az amerikai elnökjelöltek első nyilvános televíziós vitáját Joe Biden és Donald Trump között, majd szeptember elején második alkalommal is szembenézhet egymással a demokrata és a republikánus jelölt.