Városlista
2024. július 14, vasárnap - Őrs

Hírek

2014. December 08. 14:25, hétfő | Helyi
Forrás: Makó Város Önkormányzata

Karácsony Makón

Karácsony Makón

Az idén decemberben számos programmal, érdekességgel várja a makóiakat a város önkormányzata, a kölcsönös segítségre, az önzetlen felajánlásra és a támogatásokra, adományozás fontosságára hívják fel a figyelmet.

A városi képviselők személyesen fogják átadni Makó hetven év felett lakosainak az egyszeri ötezer forintos támogatást - derült ki az önkormányzat által kiadott közleményből. - Az összeget utalvány formájában kapja meg 3222 makói nyugdíjas december 20-ig.

Idén 11 nyugdíjas önkormányzati és civil klub ünnepét fogja támogatni a város, valamint új helyre került Kovács Kati adventi koncertje: a Sportcsarnokban sorra kerülő előadásra 200 forintos támogatói jegyet tudnak az érdeklődők váltani, amennyiben bemutatják nyugdíjas igazolványukat.

A program bevételét a Gyermekkarácsony program megvalósulására és a rászoruló gyermekek támogatására fordítja az önkormányzat. Idén meghívót nem fognak küldeni, a program minden nyugdíjas számára látogatható.

Idén karácsonykor a vállalkozók is támogatni fogják a Városi Gyermekkarácsonyt, amelynek keretében597, 2-14 év közötti gyermek részesül majd támogatásban.

- Hiszem, hogy Makó város vállalkozóinak önzetlen felajánlásaival, a közösség összefogásával minden rászoruló gyermek karácsonyát boldogabbá tehetjük. A rendezvényen 150 karácsonyfa is kisorsolásra kerül, mely ugyancsak az ünnep meghittségét igyekszik megvalósítani ezen családoknál- mondta Farkas Éva Erzsébet polgármester asszony.

A Makó számít rád! program keretében 203 makói fiatalnak fog 10 hónapon keresztül havi 5000 forintot adni az önkormányzat, ezt azok a tanulók kapják meg, akik jelenleg a felsőoktatásban vannak, vagy oda felvételt nyernek.

Természetesen a bébikötvény sem maradhat el: a 2014-ben születettek 45000 forintot fognak kapni, mind a 85-en az adventi ünnepkörben, de a 2015-ben születendő gyermekek mindegyike már 100 ezer forintban fog részesülni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 13. 08:43, szombat | Külföld

Telefonon tárgyalt az amerikai és az orosz védelmi miniszter

elefonon tárgyalt Lloyd Austin amerikai és Andrej Belouszov orosz védelmi miniszter - közölte pénteken a két ország katonai tárcája.

2024. Július 13. 08:40, szombat | Bulvár

Ejtették a gondatlan emberölés miatt emelt vádat Alec Baldwin ellen

A bíróság ejtette a gondatlanságból elkövetett emberölés vádját és megszüntette az Alec Baldwin filmszínész elleni büntetőeljárást, ami egy westernfilm forgatásán az operatőr halálával végződő 2021-es tragédia miatt indult.