Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2014. December 08. 14:25, hétfő | Helyi
Forrás: Makó Város Önkormányzata

Karácsony Makón

Karácsony Makón

Az idén decemberben számos programmal, érdekességgel várja a makóiakat a város önkormányzata, a kölcsönös segítségre, az önzetlen felajánlásra és a támogatásokra, adományozás fontosságára hívják fel a figyelmet.

A városi képviselők személyesen fogják átadni Makó hetven év felett lakosainak az egyszeri ötezer forintos támogatást - derült ki az önkormányzat által kiadott közleményből. - Az összeget utalvány formájában kapja meg 3222 makói nyugdíjas december 20-ig.

Idén 11 nyugdíjas önkormányzati és civil klub ünnepét fogja támogatni a város, valamint új helyre került Kovács Kati adventi koncertje: a Sportcsarnokban sorra kerülő előadásra 200 forintos támogatói jegyet tudnak az érdeklődők váltani, amennyiben bemutatják nyugdíjas igazolványukat.

A program bevételét a Gyermekkarácsony program megvalósulására és a rászoruló gyermekek támogatására fordítja az önkormányzat. Idén meghívót nem fognak küldeni, a program minden nyugdíjas számára látogatható.

Idén karácsonykor a vállalkozók is támogatni fogják a Városi Gyermekkarácsonyt, amelynek keretében597, 2-14 év közötti gyermek részesül majd támogatásban.

- Hiszem, hogy Makó város vállalkozóinak önzetlen felajánlásaival, a közösség összefogásával minden rászoruló gyermek karácsonyát boldogabbá tehetjük. A rendezvényen 150 karácsonyfa is kisorsolásra kerül, mely ugyancsak az ünnep meghittségét igyekszik megvalósítani ezen családoknál- mondta Farkas Éva Erzsébet polgármester asszony.

A Makó számít rád! program keretében 203 makói fiatalnak fog 10 hónapon keresztül havi 5000 forintot adni az önkormányzat, ezt azok a tanulók kapják meg, akik jelenleg a felsőoktatásban vannak, vagy oda felvételt nyernek.

Természetesen a bébikötvény sem maradhat el: a 2014-ben születettek 45000 forintot fognak kapni, mind a 85-en az adventi ünnepkörben, de a 2015-ben születendő gyermekek mindegyike már 100 ezer forintban fog részesülni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.