Városlista
2021. január 21, csütörtök - Ágnes

Hírek

2014. December 08. 14:25, hétfő | Helyi
Forrás: Makó Város Önkormányzata

Karácsony Makón

Karácsony Makón

Az idén decemberben számos programmal, érdekességgel várja a makóiakat a város önkormányzata, a kölcsönös segítségre, az önzetlen felajánlásra és a támogatásokra, adományozás fontosságára hívják fel a figyelmet.

A városi képviselők személyesen fogják átadni Makó hetven év felett lakosainak az egyszeri ötezer forintos támogatást - derült ki az önkormányzat által kiadott közleményből. - Az összeget utalvány formájában kapja meg 3222 makói nyugdíjas december 20-ig.

Idén 11 nyugdíjas önkormányzati és civil klub ünnepét fogja támogatni a város, valamint új helyre került Kovács Kati adventi koncertje: a Sportcsarnokban sorra kerülő előadásra 200 forintos támogatói jegyet tudnak az érdeklődők váltani, amennyiben bemutatják nyugdíjas igazolványukat.

A program bevételét a Gyermekkarácsony program megvalósulására és a rászoruló gyermekek támogatására fordítja az önkormányzat. Idén meghívót nem fognak küldeni, a program minden nyugdíjas számára látogatható.

Idén karácsonykor a vállalkozók is támogatni fogják a Városi Gyermekkarácsonyt, amelynek keretében597, 2-14 év közötti gyermek részesül majd támogatásban.

- Hiszem, hogy Makó város vállalkozóinak önzetlen felajánlásaival, a közösség összefogásával minden rászoruló gyermek karácsonyát boldogabbá tehetjük. A rendezvényen 150 karácsonyfa is kisorsolásra kerül, mely ugyancsak az ünnep meghittségét igyekszik megvalósítani ezen családoknál- mondta Farkas Éva Erzsébet polgármester asszony.

A Makó számít rád! program keretében 203 makói fiatalnak fog 10 hónapon keresztül havi 5000 forintot adni az önkormányzat, ezt azok a tanulók kapják meg, akik jelenleg a felsőoktatásban vannak, vagy oda felvételt nyernek.

Természetesen a bébikötvény sem maradhat el: a 2014-ben születettek 45000 forintot fognak kapni, mind a 85-en az adventi ünnepkörben, de a 2015-ben születendő gyermekek mindegyike már 100 ezer forintban fog részesülni.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 20. 18:03, szerda | Belföld

Idén 4 százalékkal bővülhet a magyar gazdaság

A magyar gazdaság 4 százalékkal bővülhet az idén a tavalyi, várhatóan 6 százalékos csökkenés után, de sok a bizonytalanság az Equilor Befektetési Zrt. legfrissebb elemzése szerint.

2021. Január 20. 17:06, szerda | Külföld

Nyárig a szlovén lakosság 70 százalékát beoltanák

A kedvező járványügyi helyzet miatt enyhíthetnek a korlátozásokon Szlovéniában, például újraindulna a tanítás, Janez Jansa miniszterelnök bejelentése szerint pedig a nyár elejéig a lakosság 70 százalékát is beoltanák.

2021. Január 20. 16:01, szerda | Belföld

Három hét múlva fizetik a 13. havi nyugdíj első részletét

Három hét múlva, február 12-től kapják meg a nyugdíjasok a 13. havi nyugdíj első részletét - jelentette be a családokért felelős tárca nélküli miniszter parlamenti államtitkára szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján.

2021. Január 20. 15:01, szerda | Külföld

Hamarosan négyfajta oltás közül választhatnak a szerbiai állampolgárok

Néhány héten belül várhatóan az Oxfordi Egyetem és az AstraZeneca vakcináját is bejegyzik Szerbiában, így már négyfajta oltóanyag közül választhatnak azok, akik önként beoltatnák magukat