Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2019. November 19. 11:53, kedd | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Kártevőirtás után egy csecsemő és édesanyja is meghalt egy temesvári panelházban

Kártevőirtás után egy csecsemő és édesanyja is meghalt egy temesvári panelházban

Két gyermek és egyikük édesanyja meghalt, kilenc szomszédjuk pedig kórházi kezelésre szorult Temesváron, miután egy magánvállalkozó növényvédelemben használatos mérget használt kártevők irtására panelházukban.

A temesvári ügyészség keddi közleménye szerint a vállalkozó – belélegzés vagy lenyelés esetén akár halálos mérgezést okozó – alumínium-foszfid hatóanyagú, Delicia-GASTOXIN nevű gázosító szert használt abban a panelházban, amelyből szombattól hétfőig több mint 30 lakót szállítottak a sürgősségre mérgezési tünetekkel.

A közegészségügyi hatóság hétfő este kilakoltatta az épületet, és a vele szemben lévő másik panelházat, amelyben ugyanaz a férfi végzett kártevőirtást. A vállalkozót őrizetbe vették, és gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával eljárást indítottak ellene.

Ügyvédje szerint a kártevőirtást végző férfi a feketepiacon szerezte be a gabonasilókban rágcsálók ellen használt alumínium-foszfid tablettákat. Annyit tudott róluk, hogy „erősebbek” a szokásos rovarirtó szereknél és kiváló eredményt ért el velük egy hónappal korábban egy kiürített szálloda fertőtlenítése során.

A férfi a tablettákat múlt hét végén egy poloskákkal és csótányokkal teli, elhagyott lakásban is szétszórta, az ajtók és ablakok kereteit pedig ragasztószalaggal tömítette el. A lezárt lakás kulcsait magához vette, a nedvesség hatására gázokat fejlesztő méreg azonban átszivárgott a szomszédos lakásokba, ahol egy hároméves gyermek, illetve egy 9 napos csecsemő és 28 éves édesanyja halálát okozta.

A Temes megyei sürgősségi kórház igazgatójának keddi tájékoztatása szerint a panelházból mérgezéses tünetekkel beutalt, megfigyelés alatt tartott másik kilenc lakó állapota javult, egyikük sincs közvetlen életveszélyben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.