Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. Március 12. 12:13, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Kerestetik a természetvédelemben legelhivatottabb település

Kerestetik a természetvédelemben legelhivatottabb település

Versenyt hirdet a Természetvédelmi Világalap (WWF) Magyarország a hazai települések között a WWF Föld Órája Főváros cím elnyerésére.

A versenybe szálló településeknek regisztrálniuk kell a http://www.foldoraja.hu/ weboldalon. Ezt követően a lakosokon múlik a siker: minél többen regisztrálnak magánszemélyként is a honlapon március 23-án 20:30-ig - megjelölve, hogy mely településről jelentkeznek -, annál nagyobb az esély az elismerés elnyerésére.
A címet az a város, község vagy falu nyeri el és viselheti egy évig, amelynek arányaiban legtöbb lakója csatlakozik - így minden település egyforma eséllyel indul. A nyertest március 23. után hirdetik ki - közölte a szervező kedden az MTI-vel.
A 2011-es WWF Föld Órájára 72 hazai város, község és falu regisztrált. A WWF Magyarország azonban ennél is több települést szeretett volna aktivizálni, ezért tavaly meghirdette a WWF Föld Órája Fővárosa versenyt. A felhívás hatására 93 önkormányzat és közel 9000 magánszemély regisztrált a kezdeményezés weboldalán.
A természetvédelem iránt legelhivatottabb magyar településnek tavaly Nyíregyháza bizonyult.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben