Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2014. Április 20. 08:30, vasárnap | Helyi
Forrás: szegedma.hu

Két büntető sok volt a Makónak

Két büntető sok volt a Makónak

Kevés eseményt hozó első félidő után két büntetővel és jó hajrával verte a Makót az UTC idegenben.

Ősszel egy egészen más kerettel felálló UTC aratott 3-1-es győzelmet a Makó felett a SZVSE-stadionban, ám a Kertész utcaiak a tavasszal rácáfoltak azokra a téli jóslatokra, miszerint meggyengültek volna, avagy visszaesnének a tabellán.

A Brinszky Adrián vezette fekete-fehér sereg szárnyal tavasszal, eddig még nem találtak legyőzőre, legutóbb a Tisza Volánnal szemben vesztették el első pontjaikat 2014-ben, s továbbra is a bajnoki címért zajló versenyfutás résztvevői. A Makó ettől távolabb került az idény folyamán, de Bódi Attila alakulata még versenyben van a tabella 4. pozíciójáért a Hódmezővásárhellye, jóllehet ahhoz már nagy botlások kellenének az éllovasoktól, hogy a dobogóért is meccsben legyenek a hagymavárosiak.

Hazai környezetben a Makó tűnt esélyesebbnek a szombat délután találkozón, ám a két szervezett csapat összecsapásának első félidejében az újszegediek jutottak el helyzetekig, jól lehet gólt nem tudtak elérni.

Egyik csapat sem talált tehát fogást a másikon az első 45 percben, s a másodiknak is a feléig kellett várjanak a makói nézők, hogy gólt láthassanak. Igaz, nem örülhettek neki, hiszen Bilics Igor büntetőből az UTC-nek szerzett vezetést a 69. percben. A Tisza-partiak a hajrában egy szép támadásvezetés végén el is döntötték a három pont sorsát, amikor Dürgő Péter előkészítését követően Mészáros Tibor helyezett higgadtan helyezett Czirbus Gábor kapus mellett a hazai hálóba.

2-0-s előnyük birtokában az újszegediek megnyugodhattak volna, ám a végjátékban a minden mindegy alapon a rohamozó makóiak Rade Cetkovic találatával szépíteni tudtak, viszont a ráadás izgalmas perceiben Hegyesi Zsolt lódult meg, ám Kalász Zoltán elkaszálta, amiért ismét büntető következett. Ezt Bilics Igor ismét magabiztosan bombázta Czirbus kapujába, így végül az ősz után tavasszal is 3-1-re diadalmaskodott a Makó ellen az éllovasokra továbbra is tapadó UTC.

Labdarúgó megyei I. osztály 23. forduló:

Makó FC – Ujszegedi TC 1-3 (0-0)
Makó, Erdei Ferenc téri stadion, 200 néző. Vezette: Kovács Attila (Bánáthy János, Kószó Csaba)
Makó: Czirbus – Szilvási, Sarnyai (Béres 77′), Jovetic, Horváth G., Horváth K. (Veselinov 46′), Kalász, Bakos, Tóth A. (Pataki V. 75′), Tóth T. (Bány 46′), Cetkovic. Vezetőedző: Bódi Attila.
UTC: Béry – Hegyesi, Bilics, Bálint, Szentes-Bíró (Bánóczki 53′), Dürgő, Gajdacsi (Kazi 60′), Mészáros Z., Balogh Á., Mészáros T., Puhalák. Játékos-edző: Brinszky Adrián.
Gól: Cetkovic (90′), ill. Bilics (69′, 93′ – mindkettő tizenegyesből), Mészáros T. (83′).
Sárga lap: Pataki V. (78′), Czirbus (92′), Kalász (92′), ill. Mészáros Z. (40′), Puhalák (80′).

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 06:00, kedd | Bulvár

Az önkéntes véradás fontosságára hívja fel a figyelmet a Magyar Posta új bélyege

Az önkéntes véradás fontosságára szeretné felhívni a figyelmet a Magyar Posta egy új, alkalmi bélyeg kibocsátásával

2024. Május 13. 15:45, hétfő | Belföld

Többnemzeti hadgyakorlatot tartanak Pápán

A gyorsaságot és a bevethetőséget demonstrálja a Pápa Bázisrepülőtéren tartott Swift Response 2024 többnemzeti hadgyakorlat

2024. Május 13. 15:43, hétfő | Belföld

Pénzbüntetésre ítélték Czeglédy Csabát az ördög ügyvédje-perben

Hatszázezer forintos pénzbüntetéssel sújtotta Czeglédy Csaba ügyvédet, szombathelyi önkormányzati képviselőt az úgynevezett ördög ügyvédje-perben.

2024. Május 13. 15:41, hétfő | Életmód

Bizonyos elektromos rollerekre is biztosítást kell kötni hamarosan

Bővül azoknak a járműveknek a köre július 16-tól, amelyekre kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást kell kötni - hívta fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) hétfői közleményében.