Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2014. Március 28. 11:26, péntek | Helyi
Forrás: mako.hu

Kétszeres olimpikon a JAG-ban

Kétszeres olimpikon a JAG-ban

Ebben az évben harmadszorra rendeznek középiskolás lányoknak matematikai olimpiát Európában. Az EGMO (European
Girls’ Mathematical Olympiad) verseny idén Törökországban, Antalyaban lesz április 10 és 16 között.

Az európai országok 4 fős csapatokkal vesznek részt a rendezvényen. Magyar-országot iskolánk végzős tanulója, Kúsz Ágnes immáron második alkalommal
képviselheti.

A hazai csapat kiválasztása több szempont alapján történt.
Figyelembe vették a rangos országos matematika versenyeken elért eredményeket, pl. Középiskolai Matematikai Lapok Versenye (KöMaL), Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny.
Ezen kívül két válogatóversenyen kellett részt venni, melyek összesített eredménye alapján történt a csapattagok kiválasztása.
Ági jelenleg a lányok közül a KöMaL matematikai problémák versenyén az 1., a matematikai feladatok versenyén a 2. helyen áll. Az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny matematika területi fordulóján csaknem hibátlan eredménye (96%) alapján
bejutott az országos döntőbe.
Ezeknek a nagyszerű eredményeknek az eléréséhez – a tehetség mellett – óriási, kitartó munkára volt szükség. Rendszeresen jár a Szegedi Tudományegyetem olimpiai előkészítő szakkörére, ahol Dr Kosztolányi József segíti felkészülését, míg a budapesti olimpiai előkészítő szakkörön Dobos Sándor és Pelikán József.
Az EGMO versenyre való felkészülésben Nagy Zoltán és Kovács Erika ad segítséget. A gimnáziumi tevékenységét Rójáné Oláh Erika segíti. A téli szünetben és február végén több napos olimpiai edzőtáborban vett részt.
A matematika mellett az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny kémia és a fizika versenyén is bejutott a középdöntőbe.
A döntős résztvevők névsorát még a későbbiekben hozzák nyilvánosságra.
A versenyekre való felkészülés és jelenlét a szülőktől is nagy áldozatot követel. Ehhez nyújt segítséget az Új
Európa Alapítvány által meghirdetett MOL Tehetségtámogató Program,amelyben Ági 2013-ban már másodszor került be a támogatottak közé.A nagyszerű eredményekhez gratulálunk és a további versenyekhez sok sikert kívánunk!

Címkék: Infomako.hu, Jag, makó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 13:09, kedd | Életmód

Kimagasló a településfásítási program iránti érdeklődés

Kimagasló volt az érdeklődés idén a településfásítási program iránt, háromszoros volt az igénye a pályázóknak - közölte az Agrárminisztérium helyettes államtitkára kedden a somogyi Iharoson.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből