Városlista
2021. január 19, kedd - Sára

Hírek

2014. Március 28. 11:26, péntek | Helyi
Forrás: mako.hu

Kétszeres olimpikon a JAG-ban

Kétszeres olimpikon a JAG-ban

Ebben az évben harmadszorra rendeznek középiskolás lányoknak matematikai olimpiát Európában. Az EGMO (European
Girls’ Mathematical Olympiad) verseny idén Törökországban, Antalyaban lesz április 10 és 16 között.

Az európai országok 4 fős csapatokkal vesznek részt a rendezvényen. Magyar-országot iskolánk végzős tanulója, Kúsz Ágnes immáron második alkalommal
képviselheti.

A hazai csapat kiválasztása több szempont alapján történt.
Figyelembe vették a rangos országos matematika versenyeken elért eredményeket, pl. Középiskolai Matematikai Lapok Versenye (KöMaL), Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny.
Ezen kívül két válogatóversenyen kellett részt venni, melyek összesített eredménye alapján történt a csapattagok kiválasztása.
Ági jelenleg a lányok közül a KöMaL matematikai problémák versenyén az 1., a matematikai feladatok versenyén a 2. helyen áll. Az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny matematika területi fordulóján csaknem hibátlan eredménye (96%) alapján
bejutott az országos döntőbe.
Ezeknek a nagyszerű eredményeknek az eléréséhez – a tehetség mellett – óriási, kitartó munkára volt szükség. Rendszeresen jár a Szegedi Tudományegyetem olimpiai előkészítő szakkörére, ahol Dr Kosztolányi József segíti felkészülését, míg a budapesti olimpiai előkészítő szakkörön Dobos Sándor és Pelikán József.
Az EGMO versenyre való felkészülésben Nagy Zoltán és Kovács Erika ad segítséget. A gimnáziumi tevékenységét Rójáné Oláh Erika segíti. A téli szünetben és február végén több napos olimpiai edzőtáborban vett részt.
A matematika mellett az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny kémia és a fizika versenyén is bejutott a középdöntőbe.
A döntős résztvevők névsorát még a későbbiekben hozzák nyilvánosságra.
A versenyekre való felkészülés és jelenlét a szülőktől is nagy áldozatot követel. Ehhez nyújt segítséget az Új
Európa Alapítvány által meghirdetett MOL Tehetségtámogató Program,amelyben Ági 2013-ban már másodszor került be a támogatottak közé.A nagyszerű eredményekhez gratulálunk és a további versenyekhez sok sikert kívánunk!

Címkék: Infomako.hu, Jag, makó

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 19. 07:00, kedd | Külföld

Csupán a lakosság 35 százaléka oltatná be magát Romániában

Egy hétfőn közzétett felmérés szerint Romániában csupán a lakosság 35 százaléka oltatná be magát a koronavírus ellen. További 27 százalékuk még mérlegeli, hogy mit tegyen.

2021. Január 19. 06:00, kedd | Belföld

Ketten életveszélyesen megsérültek egy ózdi tömegverekedésben

Két férfit életveszélyes sérülésekkel vittek kórházba, miután összeverekedett tíz ember Ózdon - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

2021. Január 19. 05:00, kedd | Külföld

Megkezdődött a 70 éven felüliek oltása az Egyesült Királyságban

Megkezdődött hétfőn a koronavírus elleni oltás beadása a 70 éven felüli korosztály tagjainak az Egyesült Királyságban.

2021. Január 19. 05:00, kedd | Belföld

Ismét letartóztatták M. Richárdot

A Fővárosi Főügyészség indítványa alapján a Fővárosi Törvényszék elrendelte a Dózsa György úti balesetben részes egyik sofőr letartóztatását - közölte az MTI-vel a fővárosi főügyész hétfőn.