Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2022. Július 18. 11:08, hétfő | PR

K&H: könnyebb dolga lesz a lakást keresőknek

K&H: könnyebb dolga lesz a lakást keresőknek

Közelebb kerülnek a lakáshitelek a vásárlókhoz

Budapest, 2022. június 18. – A lakásvásárlást tervezők számára új digitális megoldást vezet be a K&H. Évente körülbelül 150 ezer lakásadásvétel történik Magyarországon és nagyjából 80 ezer lakáshitel-szerződés köttetik. Ez a két piac jelenik meg a 29 ingatlanhirdetős oldal ajánlatait figyelő Realmonitor által fejlesztett Ingatlanhirdetés Figyelő app-ban, július 18-tól. Az együttműködésnek köszönhetően a vevőjelöltek – ha igénylik - már úgy mehetnek megnézni a kiszemelt ingatlant, hogy rendelkezhetnek hitelelőminősítéssel.

Könnyebb lesz a dolga azoknak, akik lakásvásárlást terveznek, a K&H legújabb megoldásának köszönhetően. A pénzintézet ugyanis együttműködésre lépett a Realmonitorral, amelynek Ingatlanhirdetés Figyelő nevű applikációja 29 ingatlanos oldalon hirdetett eladó ingatlanokat egy helyen mutat be. A partnerség lényege, hogy a lakóingatlan-hirdetések mellé a K&H olyan eszközökkel segíti a lakást keresőket, mint a hitelkalkulátor, a visszahívás-kérés vagy a lakáshitel-kisokosok, amely a feltételekről, a hitelfelvétel lépéseiről ad konkrét információkat. A vevőjelöltek így pontosabban tudnak tervezni.

egy appban a lakás és a hitel

“Évente körülbelül 150 ezer lakásadásvétel zajlik le Magyarországon, emellett nagyjából 80 ezer új lakáshitel-szerződést kötnek a vevők. A lakáskeresés és a hitelfelvétel eddig jellemzően külön folyamat volt, bár mindkettőnek a célja a vásárlás. Ezeket most egy mobilos applikációban kötjük össze a Realmonitorral közösen. Ahhoz tudnám hasonlítani, amikor egy utazási irodán keresztül van lehetőségünk a nyaralásunk minden részletét – autóbérlést, repjegyet, szállást - könnyedén egy helyen lefoglalni, ebben az esetben pedig a lakásvásárláshoz szükséges információkat kaphatjuk meg úgy, hogy a mobilunkon elegendő néhányat koppintanunk” - mondta Árva András, a K&H lakossági szegmensért felelős marketingvezetője. Hozzátette: “A lakást keresők egy appon keresztül megtalálják az elérhető ingatlanokat, emellett hitelkalkulációt végezhetnek, a K&H pedig – amennyiben a hiteligénylők kérik - előminősítést tud adni. Ennek keretében a pénzintézet megmondja, hitelképes-e az illető és a kiszemelt ingatlan megvásárlásához mekkora lakáshitelre van szüksége. Így kvázi biztosra tud menni a vevőjelölt.”

így áll a piac

Árva András azt is elmondta, hogy az idei első félévben az emelkedő kamatkörnyezet még nem vetette vissza a lakáshitel szegmenst. A K&H az év első három hónapjában, több mint 34 milliárd forint összegben folyósított lakáshiteleket. A piacnak támaszt adott a jegybank zöld otthon programja, amely energiatakarékos új lakás megvételéhez biztosított nagyon kedvezményes kamatozású kölcsönt. Emellett a növekvő kamatkörnyezet miatt egyre jobban felértékelődnek az államilag támogatott lakáshitel-konstrukciók, amelyek aránya tovább emelkedhet ebben a szegmensben.

Címkék: lakáshitel

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat