Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2014. Május 05. 09:15, hétfő | Helyi
Forrás: Makói Futball Club hivatalos honlapja

Korai gólra válaszolt kettővel a Makó FC

Korai gólra válaszolt kettővel a Makó FC

Két kiállítás, három gól, kemény játék és még 11-es is volt a Makó és a Mórahalom rangadóján, végül az MFC otthon tartotta a három pontot a megyei I. osztály 25. fordulójában.

Makó FC – Mórahalom VSE 2-1 (1-1). Makó, 100 néző. Vezette: Bán Imre (Kócsó Tibor Zsolt, Szöllősi Ferenc).

Makó: Czirbus – Szilvási, Sarnyai, Pataki, Horváth K., Kalász, Horváth G. (Győri 60′), Cetkovic, Bakos (Bress 88′), Tóth A., Bány (Béres 60′). Vezetőedző: Bódi Attila.

Mórahalom: Czirják – Takács, Szücs, Vojnic-Zelic, Barna, Zámbori, Tóth L., Magyar, K. Tóth, Szőke (Lázár 46′), Bokányi R. Játékos-edző: Magyar György.

Gólszerzők: R. Cetkovic (31′, 70′ – tizenegyesből), illetve Bokányi R. (2′)

Sárga lap: Győri A. (72′), illetve Takács A. (18′), Szőke P. (41′), S. Szücs (69′), Barna D. (72′), K. Tóth Gy. (73′), Bokányi R. (88′)

Piros lap: Pataki V. (45′), illetve Takács A. (35′)

Érdekes meccset láthatott, aki kilátogatott Maros-partra, a Makó – Mórahalom rangadóra. Bár nem volt látványos játék, de akadtak helyzetek, három gól, két kiállítás, vita a bíróval stb. Szóval a hangulat kellően parázsra sikeredett, a mérkőzést pedig, ha csak a futballteljesítményt nézzük, bármelyik csapat megnyerhette volna ma. A Mórahalom talán némileg többet birtokolta a labdát, de a Makó is szinte bármikor indíthatott rohamot, akadt is dolga a végig jó kiváló teljesítményt nyújtó Czirják kapusnak, akinek nem sok kellett volna a büntető hárításához sem. Akit még érdemes kiemelni, az természetesen a kétgólos Cetkovic, szemet gyönyörködtető volt a bombagólja, ahogy a Mórahalom találatának a kivitelezése is megér egy jelest. Bokányit külön is érdemes kiemelni, nagyszerűen teljesített, ahogy a védelemben Barna is, a makóiaknál Tóth Attila produkciója ér egy erős 7-es osztályzatot. Összességében szórakoztató 90 percet láthatott a publikum, volt benne öröm és dráma is rendesen.

Bódi Attila: A fiúk végre azzal a küzdéssel, odaadással játszottak, amire mindig is vártam. Egy nagyon erős Mórahalmot sikerült legyőznünk ezzel a mentalitással, hozzáállással. Egy nagyon kiegyensúlyozott mérkőzés volt. A második félidő közepén egy olyan szakasz volt, mikor kettészakadt a pálya, azt láttam ekkor, hogy aki gólt tud szerezni, az megnyeri a meccset, ez lehetett volna akár ellenfelünk is, de szerencsére nekünk sikerült betalálnunk. A gól után kiküzdöttük ennek az előnynek a megtartását.

Magyar György: Rendkívül gyenge teljesítményt nyújtottunk az első félidőben, indiszponáltan mozogtunk, az okokat majd az öltözőben kielemezzük. Ehhez hozzájárult az is, hogy egy durva, alattomos ellenféllel találtuk magunkat szemben, akik egyszer sem féltették a testi épségünket, ebben partner volt a játékvezető is, akit a mai teljesítménye után, remélem, nem fognak megye háromnál magasabb osztályba küldeni. A második félidőben meddő mezőnyfölényben játszottunk, de nem jelentettünk igazán veszélyt az ellenfél kapujára. Szerintem véleményes büntetőt ítélt meg a Makónak a játékvezető, ezzel is igencsak belenyúlt a meccsbe. Innen már nem volt visszaút a számunkra. Próbálunk felállni a padlóról, szerdán ismét jövünk Makóra egy kupameccsre, de ennél is fontosabb a Csongrád elleni bajnoki, és a második hely megszerzése a bajnokság végén.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán elnök: Ukrajna érdekelt a jószomszédi kapcsolatokban Magyarországgal

Ukrajna érdekelt a jószomszédi kapcsolatokban Magyarországgal, és a kétoldalú együttműködés fejlesztésében a kereskedelem, az energia és a logisztika területén

2024. Május 08. 15:10, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának

A Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának a következő évek globális fejlesztési stratégiájában - írta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

2024. Május 08. 15:08, szerda | Bulvár

Hollywoodi világsztárokkal várja látogatóit a Budapest Comic Con

Idén is megrendezik Magyarországon a világ legnagyobb és legjelentősebb popkulturális eseményét, a Comic-Cont:

2024. Május 08. 10:19, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra

Egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra, egyre több magyar vállalat kereskedik kínai partnerekkel, nő a turisztikai forgalom és egyre több hallgatót fogadnak kölcsönösen egyetemeink