Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2014. Május 28. 16:48, szerda | Helyi
Forrás: Kozserán Beáta

Közel nyolcvanan sétáltak SZÍVesen a Kerisekkel

Közel nyolcvanan sétáltak SZÍVesen a Kerisekkel

Részletek a cikkben!

Mint azt korábban megírtuk, a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó, valamint a Lugosi Városi Kórház együttműködésben kiírt versenyén a makói Keris diákok is aktívan részt kívántak venni, mégpedig olyan egyedülálló módon, hogy ma délután egy rövid sétára invitálták a makóiakat.


A mozgalomnak a találó „SZÍVesen sétálnék veled” szlogent adták, ami be is váltotta a hozzáfűzött reményeket, hiszen a Keri 10.a –s diákjai, osztályfőnökök, Almási Éva, és intézményvezetőjük,Kozák György vezérletével, az oktatási intézmény növendékeivel,és tanáraival közel nyolcvanan vonultak az iskolától, a Hagymatikum fürdő irányában, egészen a kórházig.


Az egészségügyi központnál felállított standnál az érdeklődőknek, és a mozgalom résztvevőinek is lehetőség adódott az adakozásra: az adománygyűjtő dobozkában összegyűjtött pénzt, a szívbeteg gyerekek gyógyulására fordítja majd az osztály.


Meglepetéssel is készültek a szervezők. Minden résztvevőnek, a szívre közismerten jótékony hatású étcsokoládét osztottak szét.


A rendezvény a kórházon belül, a teniszpályán folytatódott, ahol a frissítők elfogyasztása mellett,Dr. Nagy Jenő, a makói kórház ovosigazgatója elmondta, hogy a magyar-román országhatáron átnyúló programnak köszönhetően már több korosztályt is sikerült megmozgatni, hiszen a kisiskolásoknak rajzpályázatot hirdettek, a Szív világnapján a felnőtteknek ingyenes szűrővizsgálatot biztosítottak, és most a középiskolásoknak kiírt versenynek köszönhetően is lehetőség adódik az ingyenes, beutaló nélküli kardiológiai szűrővizsgálatok igénybevételére.

- Hatot vállaltunk, de mindenkit meg fogunk vizsgálni – szögezte le a rendezvény végén az orvosigazgató.

A KERIsek ezzel a megmozdulással plusz pontokat szereztek a versenyben, aminek eredményhirdetését jövőhét hétfőn tartják majd.

A nyertes osztály júniusban kétnapos osztálykiránduláson vehet részt Lugoson, a lugosi győztes középiskolások pedig 2 hét múlva jönnek Makóra.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni