Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2022. December 06. 16:53, kedd | Külföld
Forrás: mti

Kreml: tárgyalni csak a \"különleges hadművelet\" céljainak elérése után lehet

Kreml: tárgyalni csak a \

Oroszország kész a tartós békére, de a \"különleges hadművelet\" céljainak megvalósítása előtt nem lát esélyt a tárgyalásokra - jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő kedden újságíróknak.

Peszkov Antony Blinken amerikai külügyminiszternek a The Wall Street Journal fórumán tett kijelentését kommentálta, miszerint az ukrajnai konfliktusnak "igazságos és tartós békével" kell véget érnie.

"Abban egyet tudunk érteni, hogy a történések végereménydóménye egy igazságos és tartós béke kell hogy legyen. De ami a tárgyalások kilátásait illeti, jelenleg nem látjuk őket" - mondta Peszkov.

Arra a kérdésre, hogy mi lehet az előfeltétele egy ilyen tárgyalásnak, az államfő szóvivője azt mondta, hogy "egy különleges hadművelet céljait kell elérni".

"Az Oroszországi Föderációnak el kell érnie céljait és azokat el is fogja érni" - hangoztatta a szóvivő.

Peszkov "provokációnak" minősítette azokat az információkat, amelyek szerint a mozgósítás újabb hulláma várható, és hangsúlyozta, hogy ebben az ügyben nem máshonnan, hanem csakis hivatalos forrásból kell tájékozódni.

Fotó: Pixabay

Címkék: háború

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.